Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Štrajk zablokoval železničnú dopravu v tuneli pod Lamanšským prielivom

Lamanšský prieliv
Lamanšský prieliv (Zdroj: SITA)

PARÍŽ – Neoficiálny štrajk zamestnancov spoločnosti prevádzkujúcej tunel pod Lamanšským prielivom zablokoval od štvrtkového poludnia železničnú dopravu medzi Francúzskom a Spojeným kráľovstvom. Vyplýva to z vyhlásenia železničnej spoločnosti Eurostar.

Aktualizované 20:09 

Francúzske odbory oznámili ukončenie neoficiálneho štrajku, ktorý vo štvrtok paralyzoval železničnú dopravu v podmorskom tuneli spájajúcom Francúzsko so Spojeným kráľovstvom. Spojenie by sa malo onedlho obnoviť."Blíži sa koniec štrajku v Eurotuneli, jeho prevádzka bude obnovená dnes večer," vyhlásil zástupca odborov Franck Herent. Odvolal sa na rokovania, ktoré "priniesli pre nás uspokojivé výsledky".

archívne video

Štrajk zamestnancov UniCredit Bank v Bratislave (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Štrajk zamestnancov spoločnosti Getlink, ktorá vlastní a spravuje Eurotunel, zablokoval osobné vlaky spoločnosti Eurostar, no tiež vlaky prepravujúce osobné a nákladné automobily. Došlo k tomu v čase rastúceho náporu cestujúcich pred blížiacimi sa vianočnými sviatkami.

Spoločnosť Eurostar oznámila, že všetky jej vlakové spojenia boli až do odvolania zrušené. Cestujúcim odporučila, aby svoje cesty odložili. Štrajk sa dotkol aj železničných spojení medzi Londýnom, Amsterdamom a Bruselom, píše AFP.
 

Viac o téme: DopravaTunelŠtrajkLamanšský prieliv
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu