Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Záplavy v štáte Tamilnádu si vyžiadali najmenej desať životov

(Zdroj: X/@CenterCoreNews)

NAÍ DILLÍ - Najmenej desať ľudí už zahynulo pri záplavách, ktoré v štáte Tamilnádu na juhu Indie vyvolali intenzívne dažde. Voda tam zaplavila cesty, v dôsledku čoho zostali od sveta odrezané stovky ľudí. Podarilo sa im však letecky doručiť asi desať ton núdzovej pomoci, informuje TASR podľa stredajšej správy agentúry AFP.

Pod vodou sa ocitli celé štvrte, pričom záchranári sa k obyvateľom dostávali len na člnoch. Podľa miestnych úradov zahynulo pri záplavách už najmenej desať ľudí, zatiaľ čo ďalších 12.600 bolo nútených opustiť svoje domovy. Rekordné zrážky spôsobili podľa tamojších úradov rozsiahle škody na infraštruktúre a mali značný dosah na živobytie mnohých obyvateľov.

Štáty na juhovýchode Indie vrátane Tamilnádu a Ándhrapradéša zasiahla pritom len pred dvoma týždňami cyklóna Michaung, ktorá si tam vyžiadala prinajmenšom 12 obetí na životoch. Lejaky sú v decembri na juhu Indie pomerne bežným javom, vedci však upozorňujú na to, že sa v dôsledku globálneho otepľovania spôsobeného klimatickými zmenami stávajú čoraz silnejšími.

Viac o téme: ZáplavyObeteIndia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu