Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Obrovská tragédia! Výťah sa zrútil z 20 metrovej výšky: O život prišlo päť ľudí

(Zdroj: TASR/AP/Claudio Bresciani/TT News Agency)

ŠTOKHOL - Päť ľudí zomrelo pri pondelkovej nehode výťahu na stavenisku na okraji švédskej metropoly Štokholm. V utorok to oznámila švédska prokuratúra, na ktorú sa odvolala tlačová agentúra Reuters.

"Klasifikácia trestného činu na základe predbežného vyšetrovania je trestný čin v pracovnom prostredí vrátane spôsobenia smrti," napísala prokuratúra vo vyhlásení. Dodala, že stále pracuje na identifikácii zosnulých a na mieste prebieha aj technické vyšetrovanie.

V pondelok úrady informovali, že pri páde výťahu na stavbe pri Štokholme utrpelo vážne zranenia päť ľudí. Oscar Davila z miestneho hasičského zboru povedal švédskej verejnoprávnej televízii SVT, že vo výťahu bolo päť ľudí a všetci "sú vážne zranení", bližšie podrobnosti však vtedy neboli známe.

Výťah sa podľa záchranárov zrútil z výšky 20 metrov v obci Sundbyberg severne od švédskeho hlavného mesta. Polícia začala incident vyšetrovať, pričom nemala podozrenie na úmyselné zavinenie. Preveruje však, či na stavbe neboli porušené bezpečnostné predpisy. Hovorca spoločnosti, ktorá výťah vyrobila, denníku Aftonbladet povedal, že tento typ sa celosvetovo používa už vyše 20 rokov a nikdy predtým k takémuto incidentu nedošlo.

Viac o téme: NehodaVýťahTragédia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu