Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Totálny trapas exministra USA: Mal by okamžite prísť o prácu! Vypustil vetry na klimatickom samite

John Kerry
John Kerry (Zdroj: SITA/AP Photo/Rafiq Maqbool))

DUBAJ - Na klimatickej konferencii v Dubaji sa americký splnomocnenec pre klímu a exminister zahraničia USA John Kerry zrejme dopustil trápneho faux pas. Uprostred svojho prejavu sa 79-ročnému mužovi podarilo vypustiť črevné plyny. Na internete ho riadne zosmiešnili.

Hustý vzduch na klimatickej konferencii v Dubaji! Keď americký splnomocnenec pre klímu John Kerry vo svojom prejave vyzval na zníženie emisií, došlo k trápnemu faux pas. Zrazu sa ozval hlasný "prd". Naozaj vypustil vetry priamo pred kamerou?

archívne video

Výstava Línie lesa pripomína v Nitrianskej galérii klimatické zmeny (Zdroj: TASR/Henrich Mišovič)

„Uhoľné elektrárne by nemali byť povolené nikde na svete,“ vyhlásil vo svojom prejave John Kerry. "Som stále bojovnejší, pretože nechápem, ako sa dospelí, ktorí majú zodpovednosť, môžu vyhýbať zodpovednosti za odstraňovanie týchto vecí, ktoré zabíjajú ľudí každý deň..." Ale skôr, než americký politik mohol dokončiť svoje myšlienky, bolo jasne počuť, že mu niečo "ušlo". Zatiaľ čo diváci to zjavne nevnímali, reakcie tých, ktorí sedeli vedľa 79-ročného muža, hovoria za všetko. Becky Andersonová, šéfredaktorka CNN Abu Dhabi, mierne odklonila hlavu od Kerryho, priložila si ruku k ústam a zahanbene pozrela dolu. Fatih Birol, riaditeľ Medzinárodnej energetickej agentúry, prevrátil očami.

Pre pravicového rozhlasového moderátora Larryho O'Connora z "Townhall Media" je plynatosť Johna Kerryho pre Spojené štáty hanbou. "Najväčším problémom je, že počas celej tejto výmeny, v ktorej zastupoval nás, Spojené štáty americké, vypustil plyny," povedal O'Connor pre New York Post a vyzval na tvrdé následky. „Okamžite by mal prísť o prácu,“ pokračoval. Domnelé faux pas vyvolalo na internete množstvo smiechu.

„Emisie sú mimo kontroly,“ píše používateľ platformy X, predtým Twitter. "Tak to je všetko, čo sa týka klímy... bola to kríza pre tú úbohú ženu vedľa neho," hlásal ďalší tweet. "Uvoľnený metán by nás mohol zruinovať," posmieva sa jeden užívateľ X.

Viac o téme: PlynyDubajJohn KerryKlimatický samit
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu