Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Brutálna streľba na univerzite v Las Vegas! Útočník zabil viacerých ľudí, našli ho mŕtveho

Miesto činu po streľbe na University of Nevada v Las Vegas Zobraziť galériu (2)
Miesto činu po streľbe na University of Nevada v Las Vegas (Zdroj: SITA/AP/John Locher)

LAS VEGAS - Traja ľudia utrpeli smrteľné strelné zranenia a jedna osoba je v kritickom stave po stredajšej streľbe v areáli Nevadskej univerzity v americkom meste Las Vegas. Oznámila to miestna polícia, informuje správa agentúry AP.

"Podľa našich vyšetrovateľov na mieste činu máme tri zosnulé obete a jednu ďalšiu obeť v kritickom stave v miestnej nemocnici," cituje Lasvegaskú metropolitnú políciu (LVMPD) agentúra AFP. Polícia zasahovala pri streľbe v areáli Nevadskej univerzity v stredu okolo obeda miestneho času (21.00 h SEČ). Približne 40 minút od nahlásenia streľby informovala polícia o ukončení krízovej situácie na univerzite. Neskôr oznámila, že našla podozrivého a ten je mŕtvy. Polícia pritom nezverejnila identitu strelca a ani motív jeho útoku.

archívne video

V bratislavskom Ružinove sa malo strieľať, na mieste je polícia (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Študenti a učitelia sa počas streľby zabarikádovali

Viac informácií o streľbe polícia plánuje poskytnúť na plánovanej tlačovej konferencii, ktorá sa uskutoční v stredu poobede miestneho času. Študenti a učitelia sa počas streľby zabarikádovali v učebniach a internátnych izbách v kampuse. Aj tri hodiny po streľbe však univerzita vyzýva ľudí, aby zostali v úkrytoch, pretože na mieste stále prebieha vyšetrovanie polície.

Mesto Las Vegas bolo v roku 2017 dejiskom jednej z najsmrteľnejších masových strelieb v USA, keď ozbrojený muž spustil paľbu na hudobnom festivale. Pri incidente vtedy zahynulo 60 ľudí. K masových streľbám v USA prichádza často. V krajine je totiž v obehu viac zbraní než ľudí, pričom snahy o sprísnenie kontroly ich získania a držby už roky narážajú na odpor republikánov, zarytých obhajcov ústavného práva nosiť zbrane.

Miesto činu po streľbe na University of Nevada v Las Vegas
Zobraziť galériu (2)
Miesto činu po streľbe na University of Nevada v Las Vegas  (Zdroj: SITA/AP/John Locher)
 

Viac o téme: ObeteUniverzitaUSAStreľba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu