Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Manželku šéfa ukrajinskej vojenskej rozviedky Budanova otrávili

(Zdroj: Getty Images)

KYJEV - Manželku riaditeľa ukrajinskej vojenskej tajnej služby Kyryla Budanova, Mariannu Budanovovú, otrávili ťažkými kovmi. Zástupca vojenskej rozviedky HUR to potvrdil portálu Kyiv Independent. Správu priniesli aj web britského denníka The Guardian a agentúra AFP. Ukrajinský portál Babel už skôr napísal, že Budanovovú hospitalizovali pre otravu ťažkými kovmi, a odvolal sa pri tom na nezverejnené zdroje z vojenskej spravodajskej služby.

Zástupca HUR správu potvrdil pre Kyiv Independent. Spravodajský zdroj rovnako pre AFP povedal, že tieto informácie sú správne. "Teraz prebieha liečba a potom lekári urobia kontrolu jej zdravotného stavu," dodal zdroj Babelu. "Tieto látky sa v každodennom živote ani v armádnom prostredí vôbec nepoužívajú. Ich prítomnosť môže naznačovať úmyselný pokus o otravu konkrétnej osoby," vysvetlil zdroj.

archívne video

Okrem dodávania zbraní sa postoj Slovenska k Ukrajine nemení, uviedla Zuzana Čaputová (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Budanovová je poradkyňou starostu Kyjeva Vitalija Klička. Vyšetrovatelia sa domnievajú, že jedovatú látku jej podali v jedle, uviedol spravodajský server Ukrajinska pravda. Budanov v auguste povedal, že jeho manželka s ním žije "v jeho kancelárii" a z bezpečnostných dôvodov pri ňom zostala aj po začiatku ruskej invázie. Ukrajinskí predstavitelia tvrdia, že zmarili už viac ako desať pokusov o atentát na Budanova.

Viac o téme: OtrávenieRuskoUkrajinaKyryl Budanov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu