Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Čína nehlási žiadne neobvyklé patogény pri náraste respiračných ochorení, informuje WHO

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ŽENEVA - Čína tvrdí, že pri náraste respiračných ochorení na severe krajiny nezaznamenala žiadne nezvyčajné alebo nové patogény. Vo štvrtok to oznámila Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) po tom, ako Peking požiadala o podrobné informácie.

WHO v stredu upozornila, že od polovice októbra na severe Číny vzrástol počet respiračných ochorení. O prípadoch zápalov pľúc u detí informovali médiá a dokumentačný systém pre vypuknutie infekčných chorôb ProMED v utorok."Čínske úrady oznámili, že neboli zistené žiadne nezvyčajné alebo nové patogény alebo nezvyčajné klinické prejavy, a to ani v Pekingu ani v (provincii) Liao-ning," uviedla WHO vo vyhlásení.

Čína nehlási žiadne neobvyklé
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Anja Niedringhaus, File)

Čína zaznamenala iba "všeobecné zvýšenie respiračných ochorení v dôsledku viacerých známych patogénov", dodala WHO, ktorá sa vo štvrtok telefonicky spojila s čínskym Centrom pre kontrolu a prevenciu chorôb a detskou nemocnicou v Pekingu. Čínske úrady podľa WHO tvrdili, že nárast respiračných ochorení neviedol k preťaženiu nemocníc.

Pozorne monitoruje situáciu

WHO informovala, že pozorne monitoruje situáciu v úzkej spolupráci s čínskymi úradmi. Ľudí vyzvala, aby sa dali očkovať proti chrípke, ochoreniu COVID-19 a ďalším respiračným chorobám, dodržiavali odstup, počas choroby sa liečili doma, pravidelne si umývali ruky a v prípade potreby nosili rúška.

Viac o téme: ČínaWHORespiračné ochoreniaPatogény
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu