Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Opitý muž sa ukryl v podvozku kamióna a nechtiac precestoval 400 km

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

SYDNEY - Istý opitý Austrálčan sa ukryl do podvozku nákladného auta, pričom dúfal, že sa mu tak podarí precestovať zadarmo niekoľko desiatok kilometrov. Vodič však dlho nezastavoval a čierny pasažier sa napokon ocitol o stovky kilometrov kilometrov severnejšie, než zamýšľal, píše v stredu agentúra DPA.

Štyridsaťtriročný muž dúfal, že sa mu podarí z podvozku zoskočiť na "červenej", niekde na diaľnici Pacific Highway vo východnej Austrálii. Vodič kamiónu mal však na semaforoch opakovane šťastie na "zelenú", čo mu umožnilo pokračovať v stovky kilometrov jazde bez zastavenia.

Archívne video: Na východnej hranici je 16 kilometrov dlhá kolóna kamiónov

Na východnej hranici je 16 kilometrov dlhá kolóna kamiónov (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

Čierny pasažier tak napokon musel vydržať približne 400 kilometrov jazdy v riskantnej polohe, a síce visiac na kovovom ráme zhruba len pol metra nad cestou. Pôvodne pritom dúfal, že sa mu podarí cestovať zadarmo približne polhodinu do mesta Coffs Harbour v austrálskom štáte Nový Južný Wales. Ocitol sa však až v prímorskom meste Gold Coast v štáte Queensland.

Vodič nákladného auta si totiž spravil prestávku až po zhruba štyroch hodinách jazdy a s úžasom tak sledoval, ako sa mu zrazu z podvozku vynoril čierny pasažier. Ten následne dostal pokutu vo výške 288 austrálskych dolárov (173 eur) a polícia ho odviedla na železničnú stanicu, z ktorej ho následne čakala dlhá spiatočná cesta domov.

Viac o téme: KamiónPodvozokAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu