Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Po rannej zrážke vlakov v Maďarsku je jeden rušňovodič v kritickom stave

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images/Smederevac)

BUDAPEŠŤ - Po čelnej zrážke vlakov, ku ktorej došlo v stredu ráno na maďarskej železničnej stanici Sáp v Hajdúcko-Biharskej stolici, je stále jeden z rušňovodičov v kritickom stave. S odvolaním sa na správy verejnoprávnej televíznej stanice M1 o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti.

V kritickom stave je rušňovodič osobného vlaku, do ktorého narazil nákladný vlak. Ten na obsadenú koľaj vošiel napriek zákazu. Debrecínska univerzitná nemocnica uviedla, že z piatich hospitalizovaných ľahšie zranených osôb tri už prepustili do domácej liečby. Jedna ťažko zranená osoba je po operácii v kritickom stave.

Podľa záchranárskej služby OMSZ sa pri nehode zranili obaja rušňovodiči, sprievodca a štyria z piatich cestujúcich vlaku. Na mieste nehody zasahovalo osem záchranárskych jednotiek. Sanitky previezli zranených do nemocnice v meste Berettyóújfalu v Hajdúcko-Biharskej stolici.

Podľa informácií železničnej spoločnosti Máv nákladný vlak z doposiaľ neobjasnených príčin ignoroval pri vjazde do stanice Sáp návesť STOJ a čelne sa zrazil s osobným vlakom smerujúcim z Biharkeresztesu do Püspökladányu. Nákladný vlak išiel pred nehodou rýchlosťou 60 kilometrov za hodinu. Protiidúci osobný vlak sa v stanici pohyboval malou rýchlosťou.

Viac o téme: NehodaZrážkaVlakyMaďarsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu