Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Výbuch v ubytovni pre žiadateľov o azyl si vyžiadal vyše 30 zranených

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM - Najmenej 30 ľudí utrpelo v noci na sobotu zranenia pri explózii ubytovne pre uchádzačov o azyl v Taliansku, informujeme podľa agentúry DPA.

Budova, ktorá sa nachádzala v obci San Lorenzo Nuovo v strednej časti Talianska, sa v dôsledku výbuchu čiastočne zrútila. Množstvo ľudí, ktorí tam boli ubytovaní v menších bytových jednotkách, zasypali trosky. Väčšina z nich však podľa vyjadrení miestnych úradov vyviazla len s ľahšími zraneniami. Jednu ťažko zranenú osobu však museli vrtuľníkom transportovať do nemocnice v hlavnom meste Rím a nachádza sa v kóme.

Príčina explózie doposiaľ nebola bezprostredne známa. Talianska štátna tlačová agentúra ANSA informovala, že prokuratúra v prípade začala vyšetrovanie pre podozrenia z ublíženia na tele z nedbanlivosti. Náznaky, že by mohlo ísť o útok, sa doposiaľ nepotvrdili. Dvojposchodová budova, ktorej časti sa premenili na trosky, sa nachádza v priemyselnej časti mesta a v prípade dotknutých žiadateľov o azyl, ktorí tam boli ubytovaní, išlo prevažne o mužov, ale aj o ženy bez detí.

Podľa agentúry AFP, ktorá sa odvolala na zdroje tamojších hasičov, išlo pravdepodobne o výbuch plynu. Explózia zničila aj stolársku dielňu a predajňu s vínom, ktoré sa nachádzali v bezprostrednej blízkosti ubytovne, dodáva ANSA.

Viac o téme: AzylUbytovňaTalianskoVýbuch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu