Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ohavný prípad! Kuchár zo Slovenska (33) mučil svojich synov brutálnymi praktikami: Zlomená ruka a TOTO ako zbraň

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRNO – Je veľmi tenká hranica medzi fyzickou výchovou a týraním detí. Tento rodič to však prehnal na celej čiare. Kuchár z Bratislavy, ktorý dlhodobo žije v Brne, zostal sám na svojich dvoch synov. Namiesto starostlivosti o malé deti si na nich roky vybíjal zlosť. Prípad sa dostal až pred súd, kde si vypočul rozsudok.

archívne video

Polícia upozorňuje: Násilie nie je len fyzické týranie (Zdroj: Facebook/Polícia - Bratislavský kraj)

Odchod matky a manželky v jednej osobe môže spraviť so psychikou človeka čokoľvek. Ani to však nie je ospravedlnenie pre istého Mária K. (33), ktorého opustila žena a zanechala mu dvoch synov (vtedy 5 a 6). Ako píše český Blesk, otec túto situáciu vôbec nezvládol. Namiesto starostlivosti si chlapci vytrpeli muky, o akých sa bežným ľuďom ani nesníva. 

Znechutený sudca 

Prípad sa dostal až na Krajský súd v Brne. Sudca Dušan Baránek na pojednávaní prehovoril priamo k obžalovanému otcovi, ktorý pracoval ako kuchár: "Ide o vašich synov, mali ste zodpovednosť a nutnosť sa o nich starať. Tým deťom, na ktoré sa vykašľala ich vlastná matka, ste zostali len vy. Osoba, ktorá sa mala o nich starať. Namiesto toho ste im vytvorili negatívne, depresívne prostredie plné tyranie. Preboha, čo ste vy za otca?," vyriekol Baránek v súdnej sieni. 

 

Naprosto šílený případ. 😢💔

Posted by Blesk.cz on Monday, November 6, 2023

Mak, cukor a škorica 

Obaja chlapci trpeli biedou od okamihu, ako ich matka opustila. Otec si na nich vybíjal hnev a žiarlivosť. Neposkytoval im dostatok potravy a týral ich aj za drobnosti. Ako svedok pri pojednávaní vystúpila aj priateľka otca tyrana. Jej výpoveď každému naháňala hrôzu. "Raz v noci som zbadala, ako sa starší z chlapcov plazí potichu do kuchyne, kde si napchal ústa makom, škoricou a cukrom. Keď som u nich bola, jedlo dostávali, napríklad aj polievku s chlebom. Tí chlapci boli stále hladní. Jedli naozaj čokoľvek, napríklad aj vanilkový cukor," povedala s tým, že príjem ich otca nebol síce vysoký, ale peniaze míňal najmä na cigarety a taxi. 

Strašný trest 

Jedného dňa sa starší z bratov, ktorý chodil do prvej triedy základnej školy, odhodlal v auguste pred dvoma rokmi ku krádeži v miestnych potravinách, kde rozbil výklad. Privolaných policajtov vtedy výpoveď chlapca úprimne zaskočila: "Išiel som bratovi ukradnúť nejaké jedlo. Tri dni sme nejedli. Ja som bol tiež veľmi hladný."  

Ohavný prípad! Kuchár zo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Po tomto incidente sa stalo niečo ešte horšie. Reakcia otca tyrana bola hrozivá. Za pokus o krádež jedla zlomil synovi ruku a mlátil ho do hlavy tĺčikom na mäso dovtedy, kým mu z nej nezačala tiecť krv. Polícia sa o prípad začala skutočne zaujímať až vo chvíli, keď na zranenie dieťaťa upozornil lekár. Otec bol následne predvolaný pred súd. Týranie dvoch bratov mal mať na svedomí aj ich strýko, ale ten pred políciou utiekol na Cyprus. 

Alkohol

Ukázalo sa, že otec bil svoje deti pravidelne zhruba dva roky. Starší z chlapcov vypovedal, že ich otec sa hrával na počítači a keď sa mu nedarilo, pil pivo, rum a bil ich. Žalobkyňa na súde opísala ďalšie otrasné detaily: "Sprosto im nadával, nedával im najesť. Museli drepovať s knihami na vystretých rukách. Bil ich varechou, tĺčikom na mäso a hasil o nich ich cigarety. Niekedy im dával jedlo pre psy."

Ohavný prípad! Kuchár zo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Chlapci sú už v súčasnosti v bezpečí. Bývajú v ústave na Vysočine. Ich matka, ktorá sa na Slovensku znovu vydala a čaká dieťa s iným partnerom, o svojich synov neprejavuje žiadny záujem a neplatí ani alimenty.

Rozsudok

Mário K. bol odsúdený na osem rokov odňatia slobody za týranie a ťažké ublíženie na zdraví svojich dvoch synov. Každému z nich musí tiež vyplatiť nemajetkovú ujmu vo výške 100-tisíc českých korún (cca 4060 eur). Rozsudok nad kuchárom z Bratislavy, ktorý žije v brnenskej mestskej časti Čierna Pole, zatiaľ nie je právoplatný. Poprel všetky obvinenia. Podľa svojich slov mal deti trestať len mierne, "iba" vareškou. Proti rozsudku sa odvolal. 

Viac o téme: DetiTýranieKuchárBrnoMário K
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu