Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Poplach a núdzový lekársky zásah v Putinovom byte! Šéf Kremľa mal utrpieť zástavu srdca

Vladimir Putin mal utrpieť zástavu srdca. Zobraziť galériu (2)
Vladimir Putin mal utrpieť zástavu srdca. (Zdroj: SITA/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA - Správy o zdravotnom stave Vladimíra Putina sú čoraz absurdnejšie. Údajne dobre informovaný zdroj momentálne hlási, že Putin utrpel v nedeľu večer zástavu srdca. Hoci sa lekárom podarilo šéfa Kremľa oživiť, Putin sa vraj konca jesene nedožije.

Špekulácie o zdraví Vladimira Putina len tak neprestanú. Správy týkajúce sa jeho zdravia sú čoraz absurdnejšie. Telegramový kanál „Generál SVR“, ktorý údajne prevádzkuje zasvätenec Kremľa a už týždne informuje o stave ruského prezidenta, v súčasnosti opäť priživuje špekulácie. Tvrdí, že Vladimir Putin mal infarkt.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 607 (Zdroj: Facebook/Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine )

Ako si možno prečítať v najnovšom príspevku v telegrame, v nedeľu večer vraj do Putinovho súkromného bytu privolali pohotovostného lekára. V súlade s tým sa hovorí, že bezpečnostní dôstojníci šéfa Kremľa vtrhli do spálne po tom, čo z nej počuli zvláštne zvuky. Vraj našli Putina ležať na zemi v spálni. "Putin sa kŕčovito zvalil na podlahu a prevracal oči," uviedol údajný zasvätenec Kremľa na Telegrame. Odkiaľ má tieto informácie, zostáva nejasné.

Následne boli okamžite privolaní lekári a zdravotníci, ktorí okamžite začali s resuscitačnými opatreniami. Vďaka včasnej pomoci sa Vladimir Putin rýchlo prebral. „Prezident bol premiestnený do špeciálne vybavenej miestnosti v jeho rezidencii, kde už bolo nainštalované potrebné lekárske vybavenie na resuscitáciu, prakticky jednotka intenzívnej starostlivosti vybavená najmodernejšou technikou,“ pokračuje „generál SVR“.

Poplach a núdzový lekársky
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

Zdá sa, že samotný Vladimir Putin už tušil, že by k takejto lekárskej pohotovosti mohlo dôjsť. Nedávno sa objavila správa, že v súčasnosti je v pohotovosti tím lekárov, aby v prípade núdze oživili ruského prezidenta. Zdá sa, že k tomuto prípadu teraz došlo, ak sa dá veriť vyhláseniam údajného zasväteného informátora.

I keď sa lekárom tentoraz podarilo Vladimíra Putina zachrániť, vraj je to s ním zlé. Putin zrejme zomrie pred koncom jesene. "Táto zástava srdca vážne znepokojila prezidentov vnútorný okruh, hoci lekári, ktorí ho liečili, už varovali, že Putin je vo veľmi zlom stave a je nepravdepodobné, že bude žiť do konca jesene," uviedol v tejto súvislosti Telegram.

Vyjadrenie Kremľa

Prezident Vladimír Putin je zdravotne v poriadku, odmietol dnes hovorca Kremľa Dmitrij Peskov špekulácie o zdraví ruského vodcu šíriacej sa na internete. 

"Je vo všetkých ohľadoch v poriadku, jedná sa očividne o ďalšiu novinársku kačicu," povedal Peskov novinárom pri pravidelnej tlačovej konferencii. Odmietol tiež možnosť, že by sa ruský vodca nechal zastupovať dvojníkmi.

O zdravotnom stave 71-ročného Putina sa špekuluje dlhodobo, potvrdené ale nie sú žiadne informácie o chorobách, pripomína agentúra DPA. Ruský vodca a nadšenec do juda sa naopak dlhodobo stavia do úlohy železného muža a dodržiava nabitý program plný verejných akcií a schôdzok, píše agentúra Reuters.

Zatiaľ posledné správy o Putinovom zdraví sa rozšírili krátko potom, čo ruské vojská na jeho pokyn zaútočili vo februári 2022 na Ukrajinu.

V rozhovore z roku 2020 Putin odmietol správy, že využíva dvojníka. Uviedol však, že mu ho z bezpečnostných dôvodov ponúkali po nástupe k moci na prelome tisícročia.

Viac o téme: InfarktResuscitáciaZástava srdcaVladimir Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu