Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Putin pricestoval do Pekingu: Zúčastní sa na fóre čínskej ekonomickej iniciatívy Jeden pás, jedna cesta

Lietadlo s ruským prezidentom Vladimírom Putinom prilieta na medzinárodné letisko v Pekingu pred tretím fórom Jeden pás, jedna cesta na medzinárodnom letisku v Pekingu v utorok 17. októbra 2023.
Lietadlo s ruským prezidentom Vladimírom Putinom prilieta na medzinárodné letisko v Pekingu pred tretím fórom Jeden pás, jedna cesta na medzinárodnom letisku v Pekingu v utorok 17. októbra 2023. (Zdroj: SITA/Parker Song/Pool Photo via AP)

PEKING - Ruský prezident Vladimir Putin pricestoval v utorok do Pekingu, kde sa zúčastní na fóre čínskej ekonomickej iniciatívy Jeden pás, jedna cesta. V stredu má absolvovať aj stretnutie s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom. Informuje o tom správa z agentúry DPA.

Lietadlo so šéfom Kremľa pristálo v utorok ráno na letisku v Pekingu. Čína je dôležitým partnerom Ruska a nepriamo ho podporuje aj počas vojenskej invázii na Ukrajine. Oficiálne však zaujíma neutrálny postoj, pripomína DPA. 

Archívne video: Ekonomika by mala tento rok rásť o 1,2 %, vrchol inflácie máme za sebou

Ekonomika by mala tento rok rásť o 1,2 %, vrchol inflácie máme za sebou (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Putin sa na v poradí treťom fóre čínskej ekonomickej iniciatívy zúčastní v dňoch 17. až 18. októbra. Zároveň to je jeho prvá cesta mimo územia postsovietskych krajín od marca minulého roka, keď naňho Medzinárodný trestný súd (ICC) v Haagu vydal zatykač za nezákonnú deportáciu ukrajinských detí do Ruska. Čína neratifikovala Rímsky štatút, zmluvu, ktorá zaväzuje členov ICC dodržiavať jeho rozhodnutia, preto nemusí zatykač z Haagu uplatňovať.

Viac o téme: FórumRuskoČínaVladimir PutinEkonomická iniciatívaJeden pás jedna cesta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu