Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Hrôza na palube: Plienka vyvolala bombový poplach, lietadlo muselo núdzovo pristáť

Táto plienka spustila v lietadle bombový poplach.
Táto plienka spustila v lietadle bombový poplach. (Zdroj: Twitter/Policía Nacional)

PANAMA - Bombový poplach na palube Boeingu 737 na ceste z Panama City do Tampy (americký štát Florida). Po tom, čo bolo lietadlo Copa Airlines vo vzduchu, podozrivý predmet náhle vyvolal na toalete rozruch.

Boeing 737-800 sa okamžite otočil a pristál na špeciálne zabezpečenej dráhe v Panama City. Satelitné snímky ukazujú, že lietadlo sa krátko po štarte otočilo nad Karibským morom a vrátilo sa naspäť.

archívne video

Americký špeciál na letislu M.R. Štefánika (Zdroj: Tip čitateľa)

Ako oznámil Panamský úrad civilného letectva na platforme X (predtým Twitter), všetkých 144 pasažierov odviedol z lietadla bezpečnostný personál a následne sa začalo hľadanie podozrivej bomby.

Policajti so psami na detekciu výbušnín nastúpili do lietadla a rýchlo im bolo všetko jasné: Z údajne výbušného predmetu sa stala plienka. José Castro, vedúci bezpečnostného tímu: "Po kontrole sa ukázalo, že išlo o jednorazovú plienku pre dospelých zabalenú v čiernom vreci na odpadky." Posádke lietadla nikdy nehrozilo žiadne nebezpečenstvo. Dôkazné zábery zaisteného predmetu zverejnila polícia aj na sociálnych sieťach.

Nie je známe, ktorý cestujúci nechal plienku na toalete lietadla. Otvorená je aj otázka, či sa majiteľ musí obávať následkov núdzového pristátia.

Viac o téme: LietadloPlienkaBombový poplachPanama
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu