Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Delegácia z amerického Senátu pricestovala do Číny: Peking ich privíta

Joe Biden a líder demokratickej väčšiny v Senáte Chuck Schumer
Joe Biden a líder demokratickej väčšiny v Senáte Chuck Schumer (Zdroj: SITA/AP Photo/Patrick Semansky)

ŠANGHAJ - Delegácia z amerického Senátu, v ktorej sú zastúpení členovia Demokratickej i Republikánskej strany, pricestovala v sobotu do Číny. Informuje agentúra AFP, ktorá sa odvoláva na čínske štátne médiá.

Čínska štátna televízia CGTN oznámila, že delegácia pricestovala do Šanghaja. Na jej čele je vodca demokratickej väčšiny v americkom Senáte Chuck Schumer. Peking uviedol, že delegáciu z USA víta a vyjadril presvedčenie, že návšteva u amerických senátorov povedie k zvýšeniu porozumenia voči Číne. Návšteva podľa vyjadrení čínskeho ministerstva zahraničných vecí podporí dialóg a výmenu medzi zákonodarnými orgánmi oboch krajín. Senátori sa plánujú stretnúť aj s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom, píše agentúra Reuters.

Cieľom je podporiť záujmy USA

Schumerova kancelária v utorok 3. októbra oznámila, že šesťčlenná delegácia navštívi Čínu, Japonsko a Južnú Kóreu. Cieľom je podporiť záujmy USA v oblasti hospodárstva a národnej bezpečnosti v oblasti východnej Ázie. Členovia delegácie sa majú stretnúť s vedúcimi predstaviteľmi vlády i obchodnej sféry každej z týchto troch ázijských krajín, i zástupcami amerických spoločností v týchto krajinách.

Viac o téme: SenátUSAČínaDelegácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu