Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Dráma na Stredozemnom mori: Loď plná migrantov zakotvila pri výletnej lodi, na palubu ich nepustili

Pri výletnej lodi zakotvilo plavidlo plné migrantov.
Pri výletnej lodi zakotvilo plavidlo plné migrantov. (Zdroj: Twitter/Lukas Wilhelm)

PALERMO - Dovolenkovú idylku turistov prerušila v pondelok popoludní dráma. Na pomoc utečeneckej lodi pri Sicílii bola privolaná výletná loď. Plachetnica úplne preplnená desiatkami ľudí nakoniec zakotvila pri luxusnej výletnej lodi Aida Blu.

Podľa rtl.de okolo 12:00 nastal na lodi Aida Blu zhon: „Našu loď zavolali talianske úrady, aby zachránila plachetnicu v núdzi,“ povedal hovorca Aida televízii.

archívne video

Spoločné hliadky slovenských a maďarských policajtov (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Migrantom poskytli nápoje

„Na mieste, namiesto plachetnice v núdzi, posádka objavila jachtu, ktorej maximálna kapacita pasažierov bola ďaleko prekročená,“ pokračovala spoločnosť. Loď napokon zakotvila na ľavoboku 252 metrov dlhého kolosu. O približne 40 migrantov sa postarala posádka a poskytli im záchranné vesty a nápoje.

Udalosť si samozrejme všimli aj turisti. „Pýtali sme sa sami seba, vezme ich kapitán Aidy na palubu? Má to vôbec dovolené?“ informovala dovolenkárka. Zdalo sa nejasné, čo bude posádka robiť ďalej. "Mala som dojem, že ľudia sú už dlho v núdzi," povedala cestujúca. Na plachetnici bolo okolo 40 ľudí vrátane žien a detí.

Nakoniec utečencov nepustili na Aida Blu. „Ľudia na lodi neboli v akútnom ohrození života. Situácia bola neustále pod kontrolou,” uviedol hovorca spoločnosti Aida. Po chvíli dorazila talianska pobrežná stráž a prevzala plachetnicu. Očitá svedkyňa na incident zrejme tak rýchlo nezabudne: „Je to šialené. Dva svety sa len tak z ničoho nič stretnú. Sme tu na výletnej lodi a chudobní ľudia, ktorí nemajú nič," povedala RTL.

Viac o téme: Výletná loďMigrantiAida Blu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu