Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ruský teror nemá hranice: Strašné zábery! Armádne vozidlo prešlo na prechode ženu, následky boli fatálne

Ruská armádna cisterna prešla na križovatke v Luhansku na červenú a zrazila na prechode mladú ženu
Ruská armádna cisterna prešla na križovatke v Luhansku na červenú a zrazila na prechode mladú ženu (Zdroj: Twitter/NEXTA)

LUHANSK – Krutosť a teror ruskej armády nemá svoje hranice. Vojaci pod kontrolou Kremľa terorizujú a ničia územie Ukrajiny už viac ako 18 mesiacov. Najhoršie na tom je, že trpia aj civilisti, ktorí nemôžu alebo nechcú okupované oblasti opustiť. Potom sa môže stať osudným aj obyčajný prechod cez cestu.

archívne video

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 570 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Mesto na juhovýchode Ukrajiny je okupované ruskou armádou už podstatne dlhý čas. Vojaci pod taktovkou agresora však musia dokazovať svoju nadradenosť nad  miestnymi obyvateľmi všetkými možnými spôsobmi. Video, ktoré sa objavilo na sociálnych sieťach však dokazuje, že ruskí vojaci považujú Ukrajincov za menejcenných a dávajú im to jasne najavo. Život pre nich očividne nič neznamená, pokiaľ nejde o Rusa. 

Server NEXTA uverejnil na Instagrame zábery z priemyselnej kamery na jednej z frekventovaných križovatiek v ukrajinskom meste Luhansk. Ruská armádna cisterna nereaguje na mladú ženu, ktorá práve prechádza cez prechod a doslova ju prejde pred očami desiatok ľudí. Armádne vozidlo navyše nezastane a pokračuje v ceste, akoby sa nič nestalo. Rusi navyše prešli na červenú. Upozornujeme, že zábery nie sú vhodné pre citlivé povahy.

Následných 20 zaznamenaných sekúnd je ako zo zlého sna. Na prechode leží bezvládne telo ženy a nikto z okoloidúcich, ani žiadne auto, pri nej nezastane a nesnaží sa jej pomôcť. Vo vzduchu je akoby cítiť strach a napätie, že pokiaľ jej niekto pomôže, skončí podobným spôsobom. Rusi nielenže obsadili územie cudzieho štátu, ale medzi jeho obyvateľmi šíria pocit strachu a beznádeje. Podľa neoverených zdrojov mladá žena ťažkým zraneniam podľahla. 

Bežné praktiky 

NEXTA informuje, že k incidentu malo dôjsť 12. septembra, no zábery boli zverejnené až koncom minulého týždňa. "Ruský okupant v cisterne s pohonnými hmotami zrazil miestnu obyvateľku Luhanska, ktorá prechádzala vozovku po prechode pre chodcov. Dievča zomrelo," uvádza sa v príspevku. Podľa OSN zomrelo počas ruskej invázie na Ukrajine už viac ako 9-tisíc civilistov.

Viac o téme: VozidloTragédiaTerorSmrťPrechod pre chodcovRuská armádaCivilistaLuhanskVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu