Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Belgický cyklista zrazil zámerne päťročné dievčatko: Utrpela jeho povesť, teraz si od súdu žiada odškodné

Belgický cyklista zrazil dievčatko, teraz si žiada odškodné
Belgický cyklista zrazil dievčatko, teraz si žiada odškodné (Zdroj: Twitter/de_jonge_turken)

BRUSEL - Prípad belgického cyklistu, ktorý na Vianoce v roku 2020 zrazil úmyselne päťročné dievčatko, obletel celý svet. Teraz si pýta odškodné od otca dievčaťa za to, že video zverejnil na internete.

archívne video

Na diaľnici D1 sa bicyklovala žena! Prešla približne štyri kilometre (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

Otca dievčaťa obvinil z verejnej hanby a verejnej šikany, ktorej bol vystavený. Virálne video, ktoré sa rozšírilo na takmer všetkých sociálnych sieťach natočil otec dievčatka Patrick Mpasa. Pôvodne nakrúcal vianočnú atmosféru a rodinnú prechádzku prírodnou rezerváciou Baraque Michel v Lutyšskej provincii. Na video sa mu ale podarilo aj zachytiť moment, pri ktorom sa k nim zozadu prirútil cyklista, ktorý kričal „Pozor“, informuje britský DailyMail. V momente ako sa jeho dcéra snažila vyhnúť cyklistovi a zostala stáť, ju úmyselne nohou skopol.

Keď dievča spadlo, cyklista sa ani neunúval zastaviť. Naopak z miesta nehody ušiel. Otec dievčatka ho ale dobehol, zastavil a zavolal policajnú hliadku. Dievčatku sa našťastie nič nestalo. Prípad sa dostal na súd v meste Verviers. Ten rozhodol, že nemenovaný 62-ročný cyklista, ktorý má údajne sedem vnúčat sa dopustil útoku na maloleté dievča a dostatočne nevenoval pozornosť jazde, dostal ročnú podmienku a symbolickú pokutu.

Agresor však tvrdil, že video, ktoré sa rozšírilo na internete mu spôsobilo obrovskú hanbu, vďaka ktorej teraz nemôže vychádzať ani na ulicu. Obrátil sa preto na súd a žiada o odškodné za narušenie svojho súkromia. Súd mu dal za pravdu a o výške odškodného má rozhodnúť v apríli budúceho roku.

Viac o téme: CyklistaUblíženie na zdravíBelgicko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu