Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Za toto berie plat? Eurokomisárka si pokojne štrikovala, zatiaľ čo jej šéfka mala prejav, internet sa zabáva

Ylva Johanssonová počas prejavu štrikovala.
Ylva Johanssonová počas prejavu štrikovala. (Zdroj: Twitter)

BRUSEL - Štrikovanie v práci. Na to sa odváži len veľmi málo ľudí. Prekvapujúco si to dovolila komisárka EÚ, ktorá vytiahla ihlice a vlnu počas prejavu Ursuly von der Leyenovej. Internet to berie s humorom.

Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová (64) mala v stredu prejav. Okrem iného hovorila o klíme, migrácii a Číne. Rozoberala aj nebezpečenstvo umelej inteligencie. Presne v tom momente sa pléna obrátila kamera. Sedela tam Švédka Ylva Johanssonová (59). Je komisárkou EÚ pre vnútorné záležitosti – a trávi čas štrikovaním.

archívne video

Veľký deň pre Slovensko, predsedníčka Európskej komisie sa u nás stretla s hlavou štátu Zuzanou Čaputovou (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Pripravovala Johanssonová darčeky? Nebolo by to prvýkrát. V roku 2020 dala všetkým zamestnancom svojho kabinetu vlastnoručne pletené ponožky. Na sociálnej sieti X ich ukázala a povedala: "Je privilégiom, spolupracovať s múdrymi a kompetentnými mužmi a ženami v mojom kabinete. Aby som ukázala, ako si ich veľmi vážim, všetkým som uplietla teplé ponožky."

Dobrý spôsob, ako stráviť čas

Na X, predtým Twitteri, sú názory na jej štrikovanie rozdelené. „Dobrá zábava,“ píše jeden používateľ. Iná používateľka tvrdí: „Pohyb rúk stimuluje mozog, pravdepodobne si osvojila viac z prejavu ako väčšina ostatných účastníkov.“ Ďalší používateľ dokonca pochválil Johanssonovú: „Skvelý príklad vodcovstva v prechode na zelenú politiku. Je oveľa lepšie urobiť si to sami, ako sa spoliehať na Fast Fashion. Bravo." Iní dokonca tvrdia, že by urobili to isté.

Ale nie každý má rovnaký názor. „Ak by som sa takto správal na svojom pracovisku, určite by som prišiel o prácu,“ sťažuje sa ďalší užívateľ.

Viac o téme: PrejavUrsula von der LeyenováŠtrikovanieYlva Johanssonová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu