Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Desivé sexuálne zneužitie tínedžerky: Šokujúce rozhodnutie súdu, ktorý páchateľa oslobodil! TOTO je dôvod

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

WELLINGTON - Muž v noci zneužil dcéru kolegu a tvrdil, že sa to stalo, keď spal. Súd mu uveril. Ďalší páchateľ však súd nepresvedčil.

Dva nezvyčajné prípady sexuálneho zneužívania počas sexsomnie sa dostali na titulky novín na Novom Zélande. Sexsomnia je bizarná porucha spánku. Postihnutí páchajú sexuálne činy v spánku, pri zaspávaní alebo pri prebúdzaní.

archívne video

Pokus o znásilnenie v pražskom metre: Pritlačil sa k žene, vyhrnul jej šaty a... to je hrozné! (Zdroj: Polícia ČR)

Na súd sa vrátil prípad otca, ktorý v roku 2019 v noci ohmatával svoju dcéru. Podľa NZ Herald sa proti verdiktu odvolal.

Ako dôvod uviedol, že trpí sexsomniou. Argumentuje tým, že si nepamätá, čo sa stalo, a svojej dcéry sa vedome sexuálne nedotkol. Obeť, ktorá žije prevažne so svojou matkou, strávila noc so svojím otcom. Potom povedala svojej matke, že jej otec sa jej nevhodne dotýkal.

Súd vo Wellingtone však mužovu žiadosť zamietol. Počas spánkovej štúdie mužovi diagnostikovali iba spánkové apnoe, no odborníci nenašli žiadne iné známky abnormálneho správania počas spánku. Jeho trest osem mesiacov domáceho väzenia nebol zrušený.

Desivé sexuálne zneužitie tínedžerky:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Zneužil dcéru kolegu

V inom prípade na Novom Zélande, kde bola sexsomnia uvedená ako dôvod sexuálneho zneužívania, porota dala za pravdu obžalovanému. Muž mal v tú noc zneužiť dospievajúcu dcéru kolegu. K incidentom došlo medzi januárom 2018 a júlom 2020.

Porota v Hamiltone ho oslobodila, ako informovalo Radio New Zealand. Sudca vypočul dvoch znalcov a pri vynesení rozsudku uviedol, že obžalovaný si bol vedomý toho, že má "túto trochu nezvyčajnú diagnózu" a že porote predložil "presvedčivé a dôveryhodné dôkazy".

Viac o téme: OslobodenýTínedžerkaSexuálne zneužívanieSúd Nový Zélenad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu