Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Šokujúci prípad: Lisu (31) pred rokmi vyhlásili za nezvestnú, minulý víkend sa objavila na polícii

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

OAKLAND – Západné pobrežie Spojených štátov sa spamätáva z prípadu, aký nemá v dejinách tamojšej polície obdobu. Pred rokmi sa v Oaklande mala stratiť bez stopy istá mladá žena. Po ôsmich rokoch sa však stal zázrak, keď sa zrazu objavila na polícii.

archívne video

Násilník strčil ženu priamo pod koľajnice pražského metra (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

Na západnom pobreží USA v meste Oakland bola Lisa Huová (vtedy 25) vyhlásená za nezvestnú. Písal sa 3. december 2015. Podľa spravodajstva CBS News bola v tom čase odcudzená vlastnej matke a o svojej ďalšej polohe jej nedala vedieť. 

Náhle zjavenie

Až do minulého víkendu bola Lisa uvedená v zozname nezvestných osôb. Po dlhých ôsmich rokoch sa však už ako 31-ročná objavila na polícii s tým, že nikdy nebola nezvestná. Podľa vlastných slov len nedávno obnovila kontakt s matkou a políciu poprosila, aby ju vyškrtla zo zoznam nezvestných. 

 

MISSING WOMAN FOUND An #Oakland woman reported missing nearly eight years ago has been located and is safe, the Oakland Police Department said Sunday.

Posted by KPIX CBS San Francisco Bay Area on Tuesday, August 22, 2023

Oaklandská polícia celý prípad uzavrela po tom, keď sa zistilo, že Lisino zmiznutie nebolo násilné a sama nezvestná nechcela, aby ju niekto hľadal. Hovorca polície v Oaklande sa vyjadril, že "policajné oddelenie už vymazalo online príspevky o jej prípade, aby rešpektovalo jej súkromie".

Nič sa jej nestalo

Lisa Huová nebola po príchode na políciu zranená a podľa svojich slov ju nikto neskrýval, ani nezadržiaval proti jej vôli. Polícia však nepovedala nič viac k tomu, kde bola a čo robila za posledných osem rokov. 
 

Viac o téme: NezvestnáPolícia USAObjavenáOaklandKrimiLisa Huová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu