Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Podnikateľ Krejčíř neuspel so žiadosťou o nové konanie, pražský súd ju zamietol

Radovan Krejčíř na súde v Johannesburgu, Južná Afrika. Zobraziť galériu (2)
Radovan Krejčíř na súde v Johannesburgu, Južná Afrika. (Zdroj: SITA)

PRAHA - Český podnikateľ Radovan Krejčíř neuspel so žiadosťou o nové súdne konanie. Pražský mestský súd zamietol jeho žiadosť o zrušenie právoplatných rozsudkov a opakovanie procesov, v ktorých ho odsúdili v neprítomnosti. V stredu na to upozornila Česká televízia.

Ak by bol Krejčíř so žiadosťou uspel, právoplatný český rozsudok by sa zrušil a český súd by musel uskutočniť nové hlavné konanie. Denník Právo v polovici júla upozornil na to, že podnikateľ sa chce na českých súdoch brániť osobne.

Podnikateľ Krejčíř neuspel so
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Foto: TASR)

Krejčíř dostal v Česku v roku 2018 súhrnný 15-ročný trest za viaceré hospodárske trestné činy – napríklad za pokus o vytunelovanie štátneho podniku Čepro, za riadenie organizovaného zločineckého gangu, falšovanie peňazí, daňové úniky či podvody. Stíhať ho začali ešte na prelome tisícročí, v roku 2005 z ČR utiekol a od roku 2007 je v Juhoafrickej republike. Česko sa odvtedy usiluje o jeho vydanie.

V roku 2013 ho pre podozrenie z pokusu o vraždu a únos zadržala juhoafrická polícia. Odvtedy je Krejčíř za mrežami. V roku 2016 ho tamojší súd odsúdil na 35 rokov väzenia za pokus o vraždu, únos a za obchod s drogami. Niekoľkokrát sa pokúsil z väzenia utiecť.

Viac o téme: PodnikateľSúd Radovan Krejčíř
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu