Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

NAŽIVO Obrovská dráma v Pakistane: Na lanovke uviazlo osem ľudí vrátane detí, išli ňou do školy!

(Zdroj: reprofoto/ dawn.com)

ISLAMABAD - Islamabad 22. augusta (TASR) - Šesť detí a dvaja dospelí uviazli v utorok na sedačkovej lanovke v odľahlej hornatej oblasti na severozápade Pakistanu. Záchranná služba sa ich pokúša dostať v bezpečí na zem. Informuje agentúra AFP.

Aktualizované 20:15 Všetkých osem ľudí sa podarilo zachrániť z gondoly lanovky, ktorá v utorok uviazla nad hlbokým údolím v odľahlej hornatej oblasti na severozápade Pakistanu. Informovala o tom televízia Sky News. Záchranná operácia bola pôvodne prerušená v dôsledku zlej viditeľnosti a silného vetra. V kabíne sa stále nachádzali dve deti a jeden dospelý. 

V polovici trasy asi 365 metrov nad hlbokým údolím v Chajbar Paštúnchvá sa pretrhol kábel lanovkovej súpravy.  "Lanovka je zavesená na jednom lane. Nachádza sa tam minimálne osem cestujúcich, najmä školákov," uviedol pre AFP predstaviteľ miestnej záchrannej služby. Deti sa lanovkou prepravujú do školy.  

Skupina strávila vo vzduchu viac ako štyri hodiny, kým na miesto dorazil vrtuľník pakistanskej armády. "Situácia je taká zlá, že jedna osoba omdlela. Priletel vrtuľník, ktorý však odišiel," uviedol pre miestnu televíznu stanicu telefonicky jeden z pasažierov. Odvysielané zábery zachytávajú armádny vrtuľník v blízkosti lanovky visiacej nad hlbokou roklinou. 

Pakistanský úrad pre zvládanie katastrof vo vyhlásení uviedol, že lanovka sa nachádza vo výške najmenej 274 metrov. Vysoký predstaviteľ provincie Chajbar Paštúnchvá tvrdí, že lanovka visí 1000 až 1200 stôp nad zemou. Stanica BBC informovala, že k lanovke už dorazili armádne vrtuľníky, no priebeh záchrannej operácie je nejasný.

Viac o téme: LanovkaŠkoláciPakistan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu