Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Japonsko vyslalo stíhačky k ruským hliadkovacím lietadlám

(Zdroj: Getty Images)

TOKIO - Japonsko uviedlo do pohotovosti svoje stíhačky po tom, čo sa v piatok spozorovalo v blízkosti Japonského a Východočínskeho mora ruské hliadkovacie lietadlá. Informovala o tom japonská armáda. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Japonské ozbrojené sily uviedli, že dve ruské lietadlá dvakrát preleteli cez Cušimský prieliv. V reakcii na tento incident do oblasti vzlietli japonské stíhačky. Podobná situácia sa odohrala aj v máji, keď Japonsko vyslalo stíhačky k ruským lietadlám určeným na zhromažďovanie spravodajských informácií. Vzlet japonských stíhačiek k ruským hliadkovacím lietadlám sa uskutočnil krátko pred stretnutím japonského premiéra Fumia Kišidu s prezidentom USA Joeom Bidenom a juhokórejským lídrom Jun Sok-jolom v americkom prezidentskom sídle Camp David.

Štátnici budú rokovať o trojstrannej krízovej linke, pravidelných vojenských cvičeniach a dohode každoročne uskutočňovať trilaterálne summity. Agentúra AFP pripomína, že Japonsko sa v otázke sankcií voči Rusku za jeho inváziu na Ukrajinu pripojilo k ostatným krajinám Západu a varovalo tiež pred hrozbou, ktorú predstavuje Moskva a spoločné vojenské cvičenia Ruska a Číny.

Viac o téme: StíhačkyJaponskoRuské lietadlá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu