Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Požiar na Tenerife sa naďalej šíri, úrady začali evakuáciu

Lesný požiar na Tenerife
Lesný požiar na Tenerife (Zdroj: Twitter/CGTN Global Watch)

MADRID - Lesný požiar na kanárskom ostrove Tenerife sa rozšíril na plochu viac než 2600 hektárov. Úrady vo viacerých oblastiach nariadili evakuáciu. TASR správu prevzala z agentúry DPA a webovej stránky denníka El País.

Plamene zasiahli severovýchodnú časť ostrova v okolí La Orotava, kde sa už začala evakuácia. Takisto uzavreli oblasť v okolí jednej z tamojších obcí, kde žije viac než 3400 ľudí. Líder regionálnej vlády Kanárskych ostrovov Fernando Clavijo vo štvrtok ráno uviedol, že oheň bol počas noci mimoriadne silný. "Je to pravdepodobne najzložitejší požiar na Kanárskych ostrovoch za posledných 40 rokov," povedal. Hasiči sa podľa Clavija usilujú požiar uhasiť aj napriek ťažkostiam.

V noci zasahovalo približne 200 príslušníkov záchranných zložiek a ráno sa zapojila aj letecká technika. Vo štvrtok ich malo posilniť aj 92 príslušníkov špeciálneho útvaru španielskej armády pre mimoriadne situácie (Unidad Militar de Emergencias - UME). Regionálna vláda obyvateľov varovala pred znečistením vzduchu dymom. Vo viacerých oblastiach vyhlásili evakuáciu a Červený kríž vytvára dočasné ubytovacie zariadenia v telocvičniach.

Viac o téme: PožiarEvakuáciaTenerife
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu