Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Bizár v Maďarsku: Spoločnosť mala vyplatiť odškodné vo forintoch, na účet omylom poslala státisíce v eurách

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KAPOSVÁR – Muž z maďarského okresu Somogy si myslel, že má šťastie v nešťastí. V Kaposvári pracoval pre istú firmu v skúšobnej lehote, no napokon ho vyhodili. Ako odškodné mal dostať 92-tisíc forintov. Spoločnosť mu túto sumu vyplatila, avšak v eurách. Následne sa rozbehol spor, ktorý museli riešiť štátne orgány.

archívne video

Bizarný pokus o prekročenie poľsko-ukrajinskej hranice (Zdroj: Youtube/ Bieszczadzki Oddział Straży Granicznej)

Bývalý zamestnanec maďarskej spoločnosti v Kaposvári dostal výpoveď v skúšobnej lehote. V takomto prípade mal zo zákona nárok na odškodné v hodnote 92-tisíc forintov. Informuje o tom hvg.hu. Spoločnosť však spravila chybu a previedla mu túto sumu na účet v eurách. Keď si firma uvedomila, že spravila chybu, požadovala o vrátenie peňazí, no tu nastal problém. Napokon bol bývalý zamestnanec obžalovaný.  

Účet v Rakúsku

Chyba v prevode peňažnej meny nastala z dôvodu, že bývalý zamestnanec poskytol spoločnosti bankový účet vedený v Rakúsku a preto mohol dostávať peniaze rovno v eurách. Firma si svoju chybu rýchlo uvedomila, muža najprv kontaktovala so žiadosťou o vrátenie obrovskej sumy. Ten reagoval, že nemá prístup k svojmu rakúskemu účtu. 

Bizár v Maďarsku: Spoločnosť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Klamal

Následné vyšetrovanie odhalilo, že obvinený vybral z bankomatu v Kaposvári veľkú finančnú hotovosť a následne previedol 6 miliónov forintov na iný bankový účet. Ten v Rakúsku sa podarilo maďarskej polícii napokon zmraziť a spoločnosti sa vrátila celá čiastka. Bývalého zamestnanca čaká v najlepšom prípade mastná pokuta, spoločnosť však môže tento prípad začať riešiť aj na súdnom pojednávaní. 

Viac o téme: OdškodnéMaďarsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu