Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rana Trumpovi! Doma u bývalého najsilnejšieho muža USA to poriadne vrie: Volebné kopačky od Melanie

Prvá dáma Spojených štátov Melania Trumpová
Prvá dáma Spojených štátov Melania Trumpová (Zdroj: SITA/AP Photo/Andrew Harnik)

WASHINGTON – Bývalá a možno aj budúca prvá dáma Melania Trumpová odmieta ponuky svojho manžela viesť s ním kampaň pred prezidentskými voľbami v roku 2024. Okrem toho ho nebola ani na žiadnom z Trumpových súdnych pojednávaní.

Minister obrany SR Sklenár a veľvyslanec Ukrajiny Kastran hovoria o pomoci pre Ukrajinu (Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj)

Zatiaľ sa Melania objavila s Trumpom na predvolebnej kampani len novembri, kedy oficiálne oznámil svoju kandidatúru na prezidenta v roku 2024. Okrem jedného májového rozhovoru pre Fox News viac o kampani nepovedala ani slovo, píše Insider. Melania ani počas predošlej kampane nebola príliš aktívna, popularitu si však získala medzi konzervatívnymi ženami. Bola kľúčovou postavou posledných týždňov kampane po tom, ako na verejnosť unikli nahrávky, kde sa Trump chváli tým, že si voči ženám môže dovoliť čokoľvek. Viacero expertov sa domnieva, že jej verejná podpora vtedy prispela k jeho víťazstvu.

Podľa viacerých správ, Melania nemá záujem manžela verejne podporovať v kampani a stále odmieta jeho žiadosti, aby ho odprevadila na predvolebné mítingy. Ľudia blízki Trumpovcom však tvrdia, že jej nedostatok verejnej podpory neznamená, že manžela nepodporuje súkromne a že ho v zákulisí stále obhajuje. Podľa ich tvrdení, Melania verí, že Trump môže budúci rok vyhrať prezidentské voľby napriek nespočetným právnym problémom, ktorým čelí.

Trump sa v júni stal prvým (bývalým) prezidentom USA obžalovaným na federálnej úrovni po tom, čo porota poslala na súd prípad okolo prechovávania vládnych záznamov. Trump si po odchode z funkcie vzal krabice plné oficiálnych dokumentov, hoci ich podľa zákona mal odovzdať a následne nebol ochotný ich vrátiť. Okrem toho tiež čelí obžalobe v New Yorku po tom, čo sa na súd dostal prípad platby pornoherečke a údajnej milenke v čase pred prezidentskými voľbami roku 2016. Zároveň je obvinený kvôli snahám zvrátiť výsledky prezidentských volieb v roku 2020. Porota Trumpa obvinila v štyroch bodoch vrátane sprisahania, na súd vo Washingtone sa má dostaviť vo štvrtok.

Viac o téme: Prezidentské voľbyPredvolebná kampaňDonald TrumpMelania Trumpová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu