Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Najväčšou hanbou demokracie je dnes Brusel a európska byrokracia, tvrdí Szijjártó

Szijjártó
Szijjártó (Zdroj: Facebook/Szijjártó Péter)

BUDAPEŠŤ - Najväčšou hanbou demokracie je dnes Brusel a európska byrokracia, vyhlásil v sobotu na multikultúrnom trojdňovom festivale MCC Feszt v severomaďarskom Ostrihome šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó. S odvolaním sa na server atv.hu o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti.

V rámci panelovej diskusie o výzvach maďarskej zahraničnej politiky a zahraničného obchodu Szijjártó k zmrazeniu eurofondov pre Maďarsko povedal, že to nie je záležitosťou plnenia zákonov.

Archívne video

Wlachovský v Budapešti: Slovensko má záujem na normálnych vzťahoch s Maďarskom (Zdroj: TASR/Ladislav Vallach)

"Skutočným dôvodom je ten, že poslaním Bruselu je zvrhnúť kresťansko-demokratickú, vlasteneckú maďarskú vládu. Sme pre nich nepohodlní, pretože robíme politiku, ktorá je v priamom rozpore s tým, čo považujú za jediný správny, existujúci, akceptovateľný a tolerovateľný politický smer. A k tomu sme ešte aj úspešní," povedal Szijjártó.

Podľa jeho vyjadrenia je to drsné, pretože poukazujú na nedostatok demokracie ako na dôvod všetkých právnych konaní proti Maďarsku. "Oni sú tí, ktorí šliapu po demokracii, pretože odmietajú akceptovať demokratickú vôľu maďarského ľudu. Najväčšou hanbou demokracie je dnes Brusel a európska byrokracia," povedal šéf maďarskej diplomacie.

Viac o téme: MaďarskoBruselPéter Szijjártó
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu