Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Tohtoročné udeľovanie cien Emmy zrejme presunú: Dôvodom sú štrajky

(Zdroj: SITA/AP/Phil McCarten/Invision for The Television Academy)

LOS ANGELES - Tohtoročné udeľovanie amerických televíznych cien Emmy, plánované na september, pre štrajky hollywoodskych hercov a scenáristov posunú na neskorší termín. Informovali o tom v piatok viaceré americké médiá, informuje správa agentúry AFP.

Udeľovanie cien Emmy by sa mohlo podľa novín Los Angeles Times presunúť až na január. Podľa časopisu Variety o odklade, ktorý ešte nebol oficiálne oznámený, boli už informovaní "producenti a ďalšie osoby, ktoré sa na podujatí podieľajú".

archívne video Slávnostné udeľovanie ocenenia Roma Spirit 2022

Slávnostné udeľovanie ocenenia Roma Spirit 2022 (Zdroj: TASR/ František Iván)

Zdroj oboznámený s plánmi organizátorov pre AFP povedal, že nový termín ešte nestanovili. Za uplynulých 60 rokov ide o prvý spoločný štrajk hollywoodskych hercov a scenáristov. Takto sa snažia dosiahnuť  lepšie pracovné podmienky a vyššie platy a brániť sa voči hrozbám, ktoré predstavuje umelá inteligencia.

Emmy sú považované za televíznych Oscarov

Ak by v čase ceremónie stále štrajk prebiehal, hollywoodske hviezdy by sa nemohli zúčastniť na slávnostnom odovzdávaní cien. Scenáristi by zase nemohli písať textové podklady ani vtipy pre moderátora galavečera. 

Prestížne ceny Emmy sú považované za "televíznych Oscarov". Udeľuje ich americká Akadémia televíznych umení a vied (ATAS) od roku 1949. Galavečer v Los Angeles v priamom prenose má tento rok vysielať stanica Fox. ATAS ani Fox sa k medializovaným informáciám zatiaľ nevyjadrili. Naposledy bolo udeľovanie cien Emmy presunuté v roku 2001 v dôsledku teroristických útokov z 11. septembra.     

Viac o téme: ŠtrajkUSAEmmy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu