Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Priamy dôkaz o zakladaní požiarov: V Kalábrii prichytili podpaľača priamo pri čine! VIDEO z dronu ako dôkaz

V Kalábrii sa podarilo zachytiť podpaľača priamo pri čine.
V Kalábrii sa podarilo zachytiť podpaľača priamo pri čine. (Zdroj: Twitter/CBS)

KALÁBRIA – Talianskym úradom a podarilo za pomoci polície odhaliť dôvod vzniku požiarov v krajine. Dron, ktorý operoval v Kalábrii zachytil istého muža, ktorý sa odhalil priamo na videu. Išlo o podpaľača.

archívne video

Slovenskí hasiči pokračujú v boji s požiarom na gréckom ostrove Rodos (Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor)

Na sociálnych sieťach sa objavili v dnešných hodinách nepochopiteľné zábery, ktoré hraničia so stratou rozumu. Dron, ktorý operoval v talianskej Kalábrii zachytil na kameru istého muža, ktorý sa blížil do oblasti na červenom mopede. 

Neznámy muž sa na chvíľu vzdiali. Potom nasleduje strih, keď si všimne dron a snaži sa ho zasiahnuť kameňom, ktorý zdvihne zo zeme. Ďalej nasleduje pohľad na nový požiar, ktorý vznikol len kúsok od miesta, kde zaparkoval svoj moped. 

Už aj v minulosti

Hasiči na juhu krajiny medzitým pokračujú v boji s niekoľkými novými ohniskami lesných požiarov. Sucho a vysoké teploty viedli k vzniku desiatok lesných požiarov v Kalábrii, ale aj na Sicílii a v Sardínii. Šéf kalábrijskej regionálnej samosprávy Roberto Occhiuto upozornil, že niektoré z požiarov sú zakladané úmyselne a vyzval na čo najprísnejšie postihovanie podpaľačov.

Dodal, že v minulom roku bolo prostredníctvom dronov chytených 22 podozrivých. "Tento rok sme zvýšili počet dronov, pretože najlepší spôsob, ako bojovať s požiarmi, je bojovať s hlúposťou tých, ktorí ničia životné prostredie," povedal.

Viac o téme: VideoOdhaleniePodpaľačPožiareTalianskoKalábriaDron
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu