Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Trapas amerického zákonodarcu v priamom prenose: Zrazu zamrzol uprostred prejavu, museli ho odviezť preč!

Líder amerického kongresu zamrzol počas prejavu
Líder amerického kongresu zamrzol počas prejavu (Zdroj: Twitter/@WallStreetSilv)

WASHINGTON – Na sociálnych sieťach sa šíri video z tlačovej konferencie lídra Kongresu Spojených štátov amerických, najvyššieho zákonodarného orgánu v USA, Mitcha McConella. Ten pri priamom prenose a počas prejavu náhle zamrzol vo svojej reči a z pódia ho museli odviezť.

Lídrovi Amerického kongresu začínajú mnohí vyčítať jeho vek. 82-ročný republikán z Kentucky v marci tohto roku nešťastne zakopol a spadol počas večere vo Washingtone, D.C. Utrpel otras mozgu a zlomené rebro. Následne musel podstúpiť rehabilitácie v lôžkovom rehabilitačnom centre.

Strana Aliancia bude svoj program predstavovať postupne, prioritou je školstvo (Zdroj: TASR/ Martina Kriková)

Odborníci sa preto domnievajú, že líder amerického kongresu už nie je schopný plnohodnotne vykonávať svoju funkciu. Po tom, čo Mitch McConell náhle prestať hovoriť počas brífingu v stredu popoludní, vedenie republikánov a kolegovia čakali približne 19 sekúnd a opýtali sa ho, či je všetko v poriadku. Ani na túto otázku im však nedokázal odpovedať. Odviedli ho preto spoločnými silami preč.

O niekoľko minút sa McConell vrátil k rečníckemu pultu a na otázku redaktora, či táto nepríjemnosť súvisela s jeho zranením zo začiatku roka, odpovedal stroho: „Nie, som v poriadku!“ Niektorí sa domnievajú, že mohol utrpieť cievnu mozgovú príhodu priamo počas tlačovej konferencie. Pobočník McConella však upresnil, že McConell pocítil iba nervozitu a preto na chvíľu prestal rečniť a ustúpil. Republikán z Kentucky je pripravený na znovuzvolenie v roku 2026.

Viac o téme: Tlačová konferenciaKongres USAMitch McConell
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu