Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Cyperský súd rozhodol: Britského dôchodcu usvedčili zo zabitia smrteľne chorej manželky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: unsplash.com/ Tingey Injury Law Firm)

PAFOS - Cyperský súd usvedčil v piatok britského dôchodcu zo zabitia svojej smrteľne chorej manželky. Zároveň však zamietol závažnejšie obvinenie z úkladnej vraždy, ktoré sa prokuratúre nepodarilo preukázať. Informuje správa agentúry AFP.

Bývalý baník David Hunter (76), bol súdený pre obvinenia z vraždy svojej manželky Janice trpiacej rakovinou krvi, ktorá zomrela v dôsledku udusenia 18. decembra 2021. Trestný súd v Pafose ho v piatok usvedčil z jej zabitia po tom, ako sa obžalobe nepodarilo dostatočne preukázať, že by mal motív na úkladnú vraždu. Za tú by mu hrozilo doživotie, zatiaľ čo za zabitie sa na Cypre udeľuje maximálne desaťročné väzenie. 

archívne video Správny súd prevzal 2766 spisov, 227 žalôb a od augusta bude mať 20 aktívnych sudcov

Správny súd prevzal 2766 spisov, 227 žalôb a od augusta bude mať 20 aktívnych sudcov (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Žena ho o to opakovane žiadala

"Podľa nášho názoru nepreukázala obžaloba bez akýchkoľvek pochybností prvok úmyselného konania," uviedol predsedajúci sudca Michalis Drusotis. Samotný Hunter v máji na súde povedal, že život svojej manželky neochotne ukončil po tom, ako ho o to opakovane žiadala. Potom sa sám neúspešne pokúsil spáchať samovraždu, keď požil nadmernú dávku liekov zároveň s alkoholom. Na prevažne kresťanskom Cypre, kde je asistovaná samovražda tabu, ide o bezprecedentný prípad. Ďalšie pojednávanie súdu, na ktorom by mohla byť oznámená výška trestu, sa uskutoční 27. júla.

Viac o téme: SmrťDôchodcaManželkaSúd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu