Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Mrazivé svedectvo z tragickej nehody: Srdcervúce slová otca, Zdeněk (†34) sa už k synčekovi nevráti

Pri tragickej nehode zahynul český hasič Zdeněk Hejduk (†34)
Pri tragickej nehode zahynul český hasič Zdeněk Hejduk (†34) (Zdroj: Facebook/ Zdeněk Hejduk, Twitter/ Petra Pecková)

KOLÍN – Stredajšia tragédia pripravila o život len 34-ročného hasiča z českého Kolína, ktorý bol so svojim tímom privolaný k požiaru v neďalekej obci Krakovany. Hasičská cisterna k miestu zásahu nikdy nedošla, hasičom skrížila cestu strašidelná nehoda. O tom, čo sa v osudný večer stalo, porozprávali priami svedkovia tragédie Lukáš a Zbyněk. Záchranárom ani svedkom sa nepodarilo zachrániť mladý život.

archívne video

V okolí Bratislavy vypukol rozsiahly požiar (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

O 23. hodine bol kolínski hasiči vyslaní k záchrane horiaceho rodinného domu. Štvorčlenný tím však na miesto nehody nikdy nedorazil, s naplnenou cisternou havarovali ešte v Kolíne. „Najprv narazili do semaforu, následne do rodinného domu,“ opísala situáciu hovorkyňa českej polície Vlasta Suchánková.

„Počuli sme obrovskú ranu. Pripadalo mi to ako výbuch. Bola to hrozná pecka, zhasli aj lampy,“ povedal pre českú TV Nova Lukáš. Spolu s ďalšími svedkami sa okamžite vydali na pomoc. „Bežal som najrýchlejšie, ako sa dalo. Najprv sme vytrhli čelné sklo,“ dodal Zdeněk.

Jeden zo svedkov sa pokúšal umierajúcemu hasičovi pomôcť, no bezvýsledne. „Držal som ho v náručí asi pätnásť minút. Dali sme ho na nosidlá. Zvyšok hasičov už bol na chodníku, keď sme ich predali záchrannej službe,“ priblížil svedok Lukáš.

Podľa svedkov bol náraz hasičskej cisterny enormný. Hneď pri náraze sa z nápravy odtrhlo predné koleso, celá cisterna ostala ležať na boku. Dvaja šťastlivci vyviazli z nehody len s ľahšími zraneniami. V horšom stave skončil šofér hasičského auta, ktorý utrpel veľmi vážne zranenia. Hasič Zdeněk bol jedinou obeťou nárazu.

K svojmu len dvojročnému synovi sa už nikdy nevráti

Neznesiteľný žiaľ prežíva celá rodina aj jeho priatelia. Srdcervúce slová svojmu synovi venoval aj zlomený otec. „Včera v noci pri hasičskom zásahu tragicky zahynul náš syn Zdeněk, bol to aj výborný festivalový parťák, svedomitý otec a manžel, vždy ochotný komukoľvek pomôcť. Je tu po ňom strašné prázdno...“ napísal zdrvený muž na sociálnej sieti.

 

Včera v noci při hasičském zásahu tragicky zahynul náš syn Zdeněk, byl to i výborný festivalový parťák, svědomitý tatínek a manžel, vždy ochotný komukoliv pomoci. Je tu po něm strašné prázdno....

Posted by Zdeněk Hejduk on Thursday, July 20, 2023

„Robiť hasiča bol jeho celoživotný sen, ktorý sa mu splnil. Každopádne tým žil. Nebavilo ho, keď mal niektorý deň bez výjazdu. Jeden z nich sa mu však bohužiaľ stal osudným,“ povedal zlomený otec pre TV Nova.

Viac o téme: Dopravná nehodaČeská republikaHasičKolínTragická nehoda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu