Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Na západe Poľska sa zrútil dron: Zrejme patril americkej armáde

Dron
Dron (Zdroj: SITA)

VROCLAV - Na juhozápade Poľska neďaleko obce Trzebieň sa zrútilo neidentifikované, s najväčšou pravdepodobnosťou prieskumné bezpilotné lietadlo. Podľa miestnych predstaviteľov patrí americkej armáde. TASR správu prevzala z agentúry PAP a televízie Polsat.

K incidentu došlo vo štvrtok vo večerných hodinách v Dolnosliezskom vojvodstve. O zrútení objektu s rozpätím krídel približne osem metrov políciu informoval náhodný okoloidúci. Do hľadania trosiek zrúteného dronu sa zapojila okrem hasičov i armáda. Hovorca hasičov Piotr Pilarczyk uviedol, že bezpilotné lietadlo neohrozilo obyvateľov, pretože spadlo v lesnej oblasti, a pri páde nedošlo k výbuchu.

"Domnievame sa, že počas cvičného letu vykonávaného americkou armádou sa kontakt s dronom prerušil. Lietadlo následne spadlo do zalesnenej oblasti. Nikomu sa nič nestalo a dron si prevzala americká strana, ktorej patrí," uviedlo pre denník Gazeta Wyborcza tlačové oddelenie poľského ministerstva obrany. V blízkosti miesta incidentu sa nachádza i vojenská základňa, ktorú využíva 11. obrnená brigáda poľskej armády. Jej hovorca však médiám povedal, že zrútený dron nepochádza odtiaľ.

Viac o téme: USAPoľskoDron
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu