Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Izreaelského premiéra Netanjahua urýchlene previezli do nemocnice: Podľa jeho slov sa už cíti dobre

Benjamin Netanjahu
Benjamin Netanjahu (Zdroj: SITA/AP Photo/ Maya Alleruzzo, Pool)

JERUZALEM - Izraelského premiéra Benjamina Netanjahua v sobotu urýchlene previezli do nemocnice, ale je v "dobrom zdravotnom stave" a podstupuje lekársku prehliadku, informoval jeho úrad.

Úrad izraelského premiéra uviedol, že Netanjahu je v starostlivosti lekárov v izraelskej nemocnici Šeba neďaleko pobrežného mesta Tel Aviv, ale ďalšie podrobnosti neposkytol. Popredný izraelský spravodajský portál Walla citoval nemenovaného predstaviteľa z blízkosti Netanjahua, podľa ktorého premiér odpadol, ale v nemocnici bol už pri plnom vedomí. Správu zatiaľ nebolo možné potvrdiť, napísala AP.

Netanjahu je najdlhšie slúžiacim lídrom Izraela

Netanjahu (73) je najdlhšie slúžiacim lídrom Izraela. V úrade premiéra pôsobil viacero funkčných období, celkovo 15 rokov. Jeho súčasná krajne pravicová vláda - koalícia náboženských a ultranacionalistických strán - sa ujala výkonu moci vlani v decembri.

Netanjahu sa cíti dobre, upozornil na riziká horúčav

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu sa cíti "veľmi dobre". Uviedol to niekoľko hodín po tom, ako ho v sobotu previezli do nemocnice, kde mu lekári konštatovali pravdepodobnú dehydratáciu. Netanjahu vo videopríhovore zverejnenom svojou kanceláriou uviedol, že bol v piatok na slnku bez pokrývky hlavy a bez vody. "Nebol to dobrý nápad," povedal a poďakoval sa zdravotníkom i verejnosti za prejavy podpory.

"Vďaka Bohu sa cítim veľmi dobre, ale mám na vás jednu prosbu – v našej krajine zažívame vlnu horúčav, preto vás prosím, aby ste trávili menej času na slnku, pili viac vody," citovala ho stanica Sky News. Počas vlny horúčav, ktorá zasiahla aj Európu, dosiahli v Izraeli teploty úroveň okolo 35 stupňov Celzia, píše AP. Netanjahuov úrad predtým oznámil, že predsedu vlády previezli do nemocnice Šeba neďaleko pobrežného mesta Tel Aviv, kde podstupoval lekársku prehliadku.
 

Viac o téme: NemocnicaPremiérJeruzalemIzraelBenjamin Netanjahu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu