Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Viktor Orbán na migračnom summite: Voči nelegálnym imigrantom chránime nielen Maďarsko, ale aj celú EÚ

Viktor Orbán na migračnom summite Zobraziť galériu (2)
Viktor Orbán na migračnom summite (Zdroj: SITA/AP Photo/Heinz-Peter Bader)

BUDAPEŠŤ/VIEDEŇ - Maďari chránia pred nelegálnymi imigrantmi nielen Maďarsko, ale aj celú Európu, vrátane Rakúska. Vyhlásil to v piatok na maďarsko-rakúsko-srbskom migračnom summite vo Viedni predseda maďarskej vlády Viktor Orbán. S odvolaním sa na agentúru MTI o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Maďarský premiér pripomenul, že v minulom roku bolo pozdĺž európskych hraníc zastavených celkovo 330.000 nelegálnych migrantov, z toho 270.000 na maďarsko-srbských hraniciach.

"Maďarský model, ktorý je účinný, spočíva na jednoduchej myšlienke. Nikto nemôže vstúpiť na územie krajiny, kým nebude posúdená jeho žiadosť o azyl. Môžete prísť, ak bude kladná odozva na podanú žiadosť," podčiarkol Orbán.

Viktor Orbán na migračnom summite
Zobraziť galériu (2)
Viktor Orbán na migračnom summite  (Zdroj: SITA/AP Photo/Heinz-Peter Bader)

Viedenská schôdzka je ďalšou zo série maďarsko-rakúsko-srbských summitov, témou ktorých je spolupráca proti nelegálnej migrácii. Na konzultácii zvolanej úradom rakúskeho kancelára sa okrem maďarského ministerského predsedu zúčastnili rakúsky kancelár Karl Nehammer, srbský prezident Aleksandar Vučič, i ministri zahraničných vecí, ministri vnútra a predstavitelia polície týchto krajín.

Viac o téme: SummitMigráciaMaďarskoViktor Orbán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu