Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Prípad Ellen púta pozornosť aj vyše 20 rokov po jej smrti: Telo posiate ranami, úrady trvajú na verzii samovraždy

Ellen Greenbergová bola s najväčšou pravdepodobnosťou zavraždená. Zobraziť galériu (2)
Ellen Greenbergová bola s najväčšou pravdepodobnosťou zavraždená.

PHILADELPHIA - Ellen Greenbergová je už dvanásť rokov mŕtva, no príbuzní 27-ročnej ženy stále nenachádzajú pokoj. Mesto Philadelphia (Pensylvánia) odložilo nové vyšetrovanie prípadu smrti ženy. Justičný škandál sa začal výsledkami pitvy mestského súdneho lekárstva.

Patológ prípad pôvodne klasifikoval ako zabitie. Nie je to prekvapujúce, keďže rodina obete uvádza 20 bodných rán na krku a hrudníku, viaceré modriny po celom tele a veľkú ranu na zadnej časti hlavy.

ilustračné video

Muža, ktorý sa mal vyhrážať Čaputovej a Naďovi, vyviedli v putách (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Po stretnutí s políciou a prokurátorom sa podľa amerických médií zmenila príčina smrti na samovraždu. Odvtedy rodičia Josh a Sandee Greenbergovci bojujú za spravodlivosť.

Otec pre Fox News povedal: „Ellen bola týraná. Na tele mala zranenia, ktoré boli výsledkom týrania.“ Rodina má podozrenie z konšpirácie: „Niekto nechcel, aby sa Ellenino týranie odhalilo – a preto je mŕtva.“

Prípad je dobre zdokumentovaný, až na príčinu smrti: 26. januára 2011 našiel Greenbergov snúbenec v ich byte telo zaliate krvou. Ellen ležala na chrbte opretá o chladničku s nožom v hrudi.

Prípad Ellen púta pozornosť
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Justice for Ellen)

Odborníci podporujú teóriu vraždy

Podľa Greenbergovcov mnohí odborníci podporujú teóriu vraždy. Guy D'Andrea, bývalý žalobca prokuratúry vo Philadelphii, hovorí: „Keď sa pozriem na spis, fotografie z miesta činu a fotky koronera, neviem, ako dospeli k záveru o samovražde.“ Wayne Ross, súdny lekár, ktorý na žiadosť rodičov aj prehliadol telo mladej ženy, dospel k záveru, že známky škrtenia boli prehliadnuté - Ellen Greenbergová bola zavraždená. Bývalý policajt Tom Brennan, ktorý pracuje ako súkromný detektív pre pozostalých, hovorí o zinscenovaní. Zaschnutá krv stekala 27-ročnej žene bokom po tvári, čo pri polohe tela nebolo možné.

Petícia s názvom „Spravodlivosť pre Ellen Greenberg“ už získala viac ako 150 000 podpisov. Priaznivci požadujú, aby starosta 1,6-miliónovej metropoly Jim Kenny prípad znovu otvoril. Mesto Philadelphia tvrdí, že nemá žiadne dôkazy o zločine – bez udania dôvodu.

Viac o téme: VraždaSamovraždaEllen Greenbergová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu