Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Polícia v Česku zadržala a obvinila 14 osôb: Ide o prevozy nezákonných migrantov

(Zdroj: Getty Images)

PRAHA - Česká polícia v uplynulých dňoch zadržala 14 členov medzinárodnej organizovanej skupiny pre prevoz nezákonných migrantov. Informuje utorňajšia tlačová správy Polície ČR.

Príslušníci Národnej centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) zadržali 13 cudzincov a jedného občana ČR. Tí mali zabezpečovať prevoz nezákonných migrantov z územia Turecka do ČR, prípadne ďalších členských krajín Európskej únie cez územie ČR. Polícia zaistila aj približne 900.000 Kč (viac než 38.000 eur) a dve autá.

archívne video V súčasnosti sa na Slovensku nachádza 110-tisíc Ukrajincov so štatútom dočasného útočiska

Ján Orlovský: V súčasnosti sa na Slovensku nachádza 110-tisíc Ukrajincov so štatútom dočasného útočiska (Zdroj: TASR/ Martina Kriková)

Prípad s krycím meno HATIN

Zadržané osoby boli umiestnené do väzby a obvinené z trestných činov účasť v organizovanej zločineckej skupine a organizovanie a umožnenie nedovoleného prekročenia štátnej hranice. V prípade právoplatného rozsudku im hrozí väzenie do 16 rokov. Nad prípadom vykonáva dozor Krajské štátne zastupiteľstvo v Hradci Králové.

Policajti sa prípadom s krycím meno HATIN zaoberali od augusta 2021. Zadržané osoby údajne pomohli nezákonne prekročiť hranice ČR najmenej 1000 migrantom a podľa NCOZ sa tak obohatili o najmenej jeden milión eur.

Viac o téme: MigrantiObvinenie Polícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu