Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Hororové chvíle plavcov: Obkľúčila ich skupina žralokov! VIDEO Tak rýchlo ešte späť do lode neskákali

(Zdroj: Facebook/Meredith Perry)

MONTGOMERY – Skupina ľudí trávila čas v plytkej vode medzi člnmi, keď zistili, že tam nie sú sami. Priplával k nim húf žralokov, ktorí suchozemcov prinútil rýchlo ukončiť ich letné radovánky. Našťastie sa nikomu nič nestalo.

Veľká skupina člnov zakotvila pri Robinsonovom ostrove neďaleko hraníc Alabamy a Floridy, keď k nim priplávala tlupa žralokov, čo spôsobilo, že plavci, ktorí si práve užívali more, okamžite začali vyliezať z vody na najbližšie paluby. Šokujúci zjav žralokov kladivohlavých stihla natočiť Meridith Perryová, ktorá medzi „utekajúcimi“ mala snúbenca, podľa ktorého skupinu tvorilo až osem predátorov. Podľa Miami Herald sa skupina žralokov mala na pobreží zdržať približne desať minút.

Kladivohlavé žraloky sú podľa National Geographic dokonalými predátormi, ktorí používajú svoje zvláštne tvarované hlavy na zlepšenie svojej schopnosti nájsť korisť. Ich široko posadené oči im umožňujú lepší vizuálny rozsah ako ostatným žraločím druhom. Napriek svojmu vzhľadu je väčšina kladivohlavých žralokov pre ľudí neškodných, hoci bolo zaznamenaných niekoľko útokov.

Viac o téme: MoreŽralokČlny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu