Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Vo Filadelfii sa po požiari nákladného auta zrútila časť diaľničného nadjazdu

Zrútenie mosta po požiari nákladného auta Zobraziť galériu (3)
Zrútenie mosta po požiari nákladného auta (Zdroj: TASR/AP)

FILADELFIA - V dôsledku požiaru nákladného auta sa vo Filadelfii zrútila časť diaľničného nadjazdu. K incidentu došlo v nedeľu ráno miestneho času na medzištátnej diaľnici I-95, ktorá je odvtedy vo Filadelfii a jej okolí neprejazdná v oboch smeroch, píšu správy agentúr AP a AFP.

Nijakých zranených z miesta nehlásili. Úrady vodičov varovali pred uzávierkami ciest a možným zdržaním. Zároveň ich nabádali, aby sa vyhli severovýchodnej časti mesta. Požiar sa však podľa vyhlásenia úradov podarilo dostať pod kontrolu. Podľa miestnych médií vypukol približne o 6.20 h miestneho času (12.20 h SELČ), a teda v čase, keď je obvykle slabá premávka. 

Podľa prvotných medializovaných správ ho malo zapríčiniť nákladné vozidlo, konkrétnejšie cisterna s pohonnými hmotami, ktorá údajne začala horieť pod nadjazdom. Táto informácia dosiaľ oficiálne potvrdená nebola, úrady však pátrajú po vodičovi predmetného vozidla. Hovorkyňa mesta agentúre AFP povedala, že zrútenie časti nadjazdu spôsobil požiar pod ním, nepripísala ho však nijakému vozidlu. 

Zrútenie mosta po požiari nákladného auta
Zobraziť galériu (3)
Zrútenie mosta po požiari nákladného auta  (Zdroj: TASR/AP)

archívne video Pri vážnej nehode na diaľnici D2 v smere do Česka sa zrazil autobus a kamión

Pri vážnej nehode na diaľnici D2 v smere do Česka sa zrazil autobus a kamión (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

Podľa Dominicka Mirelesa z filadelfského úradu na zvládanie katastrof sa na mieste po požiari nahromadili tisíce ton ocele a betónu, pričom na odstraňovanie trosiek bude potrebná ťažká stavebná technika. Rozsah škôd plánujú úrady odhadnúť pomocou dronu. Medzištátna diaľnica I-95 patrí k jednej z najvyťaženejších v USA. Spája veľké mestá na tzv. východnom pobreží USA, a to od štátu Maine až po Floridu. Obnova zničeného diaľničného nadjazdu by podľa úradov mohla trvať niekoľko týždňov.

Zrútenie mosta po požiari nákladného auta
Zobraziť galériu (3)
Zrútenie mosta po požiari nákladného auta  (Zdroj: TASR/AP)

Viac o téme: DiaľnicaNadjazdUSA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu