Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Desivé následky nehody maďarského autobusu na Slovensku: Traja ľudia sú stále na JIS-ke... amputácia!

Miesto nehody
Miesto nehody (Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor)

BUDAPEŠŤ - Traja zranení z nehody maďarského autobusu na Slovensku, ktorá sa stala 15. mája, sú ešte hospitalizovaní na jednotke intenzívnej starostlivosti (JIS) Ústrednej nemocnice Boršodsko-abovskovsko-zemplínskej stolice v Miškovci. Najťažšie zranenej 77-ročnej pacientke museli amputovať nohu a je napojená na umelú pľúcnu ventiláciu, uviedol v nedeľu server 168.hu. Informuje o tom spravodajca TASR v Budapešti.

Pri vážnej nehode na diaľnici D2 v smere do Česka sa zrazil autobus a kamión (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

Pre tých, ktorí utrpeli rôzne poranenia končatín a zotavujú sa doma, sa podľa servera snažia zorganizovať rehabilitáciu v mieste ich bydliska. Štátny tajomník rezortu diplomacie Tamás Menczer v piatok na Facebooku oznámil, že všetci zranení z tejto nehody sú už vo svojej vlasti. Maďarská záchranná služba OMSZ priviezla do Maďarska postupne šestnásť zranených osôb, štyroch pacientov transportovali letecky a dvanásť pacientov sanitkami.

archívne video 

Zranených po vážnej dopravnej nehode na diaľnici D2 transportujú do nemocníc vrtuľníky (Zdroj: UNB)

Nehoda kamióna a autobusu, ktorá sa stal 15. mája predpoludním na diaľnici D2 v smere na Kúty, si vyžiadala jednu obeť. Trinásť osôb sa zranilo ťažko, osem utrpelo stredne ťažké zranenia a 38 osôb sa zranilo ľahko alebo neutrpelo žiadne zranenia.

Viac o téme: NehodaAutobusSlovenskoJIS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu