Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Medveď zaútočil na mužove sliepky: Dvakrát ho postrelil... šelma sa vrátila a napadla jeho!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

LA GRANDE - Muž z amerického štátu Oregon má za sebou hororový zážitok s medveďom. Ten viackrát napadol jeho sliepky, ktoré chová. Hoci ho postrelil, zviera sa po nejakom čase vrátilo a napadlo samotného majiteľa pozemku. Pri útoku, našťastie, neutrpel vážne zranenia.

archívne video

Medveď pobehoval v ranných hodinách obcou Lieskovec (Zdroj: Facebook/J.U.)

Craig Lankford prišiel s medveďom prvýkrát do kontaktu v utorok, keď si všimol, že sa obšmieta okolo jeho sliepok. Vzal pušku a vystrelil po ňom. Na druhý deň ráno, keď išiel obhliadnuť okolie, narazil na grizlyho druhý raz. Opäť naňho namieril zbraň. Zranená šelma sa ale nenechala odradiť a na Lankforda zaútočila. Ten utrpel zranenie hlavy a početné tržné rany na oboch predlaktiach, informovala televízia Fox News

 

Momma Lank in a baseball hat!

Posted by Craig Lankford on Friday, September 30, 2016

Úrad šerifa po oznámení incidentu nechal okamžite uzavrieť neďaleké cesty a začal po medveďovi pátrať. S pomocou organizácie USDA Wildlife Services ho našli ešte v stredu doobeda a eutanazovali. Pitva potvrdila, že išlo o jedinca, ktorý napadol Craiga. V tele mal totiž úlomky náboja z jeho zbrane. 

 

Giving an update on Craig Lankford. We have been overwhelmed with the outpouring of love. He wrestled with a bear this...

Posted by Trina Lankford on Wednesday, May 24, 2023

Útoky medveďov sú v oblasti zriedkavé a keď už sa stanú, väčšinou ide o zranených jedincov, ktorí sa cítia ohrození. Vyskytli sa aj prípady, kedy na ľudí zaútočili počas toho, ako sa ich tí snažili kŕmiť, pretože stratili svoju prirodzenú plachosť a ostražitosť. 

Viac o téme: Medveďútok Oregon
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu