Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zdesenie u našich susedov: V saune sa objavila žena s bradou a penisom

Saunovanie má blahodárne účinky na zdravie ľudského organizmu. Zobraziť galériu (2)
Saunovanie má blahodárne účinky na zdravie ľudského organizmu. (Zdroj: thinkstock.com)

VIEDEŇ - Vo viedenskej saune mimoriadne zaujala jedna návštevníčka: Žena mala fúzy a ešte niečo viac, čo ju jasne odlišuje od ostatných žien. Dovnútra ju vpustili po preukázaní totožnosti.

Dámska spoločnosť v saune vo viedenskom Töpferlbad Hermannbad mala nedávno pri saunovaní otvorené ústa. Hoci je parný kúpeľ aj sauna vo štvrtok vyhradený pre ženy, na rozpálenej drevenej lavici zrazu sedel človek, ktorý vyzeral trochu inak.

Transsexuálka v parlamente

"Briadka sa nedala prehliadnuť, pohlavie prikryté uterákom bolo vidieť len pri sprchovaní," povedal svedok. To spôsobilo v saune zmätok, ženy žiadali vysvetlenie, ako informoval Heute.at"Bola to trans žena z Nemecka," povedal informátor z okresného úradu Viedeň-Neubau. "Pri vchode ukázala svoj preukaz totožnosti a potom ju pustili dnu." V dokumente bolo pravdepodobne zapísané príslušné pohlavie.

Zdesenie u našich susedov:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Rozhodujúce je pohlavie uvedené v občianskom preukaze

Heute.at sa opýtal zodpovedného úradu, kto má prístup do ženských sáun v meste Viedeň. „Pre využitie priestorov, ktoré rozlišujú pohlavie (napr. toalety, šatne, sauna), je rozhodujúce pohlavie uvedené v osobnom doklade,“ vysvetlil hovorca kúpeľov Martin Kotinsky.

Incident v Hermannbade nikto nepoprel. „Pre intersexuálnych ľudí (ľudí, ktorých nemožno priradiť k žiadnemu biologickému pohlaviu) je tu uvedené x. Môžu si vybrať, ktorú oblasť chcú využívať.“ Po krátkom vzrušení si dámy v saune v Hermannbad čoskoro opäť oddýchli. Nakoniec s návštevou súhlasili. „Ale mužské pohlavné orgány sa nedali prehliadnuť,“ povedala návštevníčka sauny.

Viac o téme: SaunaViedeňTrans žena
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu