Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Aké budú nové funkcie Twitteru? Predstavuje ich šéf sociálnej siete

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Gregory Bull)

NEW YORK - Medzi nové funkcie, ktoré má čoskoro predstaviť sociálna sieť Twitter, bude patriť možnosť hovorov a videohovorov a zasielania šifrovaných správ. Uviedol to šéf Twitteru Elon Musk. Verzia šifrovaných priamych správ má byť k dispozícii už dnes.

"Už čoskoro bude k dispozícii hlasový a video chat z vašej adresy s kýmkoľvek na tejto platforme, takže budete môcť hovoriť s ľuďmi kdekoľvek na svete bez toho, aby ste im museli dávať svoje telefónne číslo," uviedol Musk na svojom twitterovom účte. Musk však nespresnil, či aj hovory budú šifrované. Funkcia volania dostane Twitter na úroveň platforiem zo skupiny Meta, ktoré majú podobné funkcie.

Twitter tento týždeň uviedol, že začne proces čistenia a odstráni a archivuje účty, ktoré sú už niekoľko rokov neaktívne, uviedla agentúra Reuters. Musk kúpil Twitter vlani v októbri za 44 miliárd USD. Firma odvtedy prešla rozsiahlymi zmenami. Okrem iného zaviedla platené overovanie užívateľov a platiacim užívateľom umožnila písať výrazne dlhšie tweety.

Viac o téme: Sociálna sieťTwitterElon MuskNové funkcieVideohovorHlasový hovor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu