Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Veľká tragédia na dovolenke: Starosta vypadol z okna a na mieste zomrel!

Radosław Grzegorz Ostałkiewicz Zobraziť galériu (3)
Radosław Grzegorz Ostałkiewicz (Zdroj: jaworze.pl)

CAGLIARI - Starosta poľskej obce Jaworze Radosław Ostałkiewicz zomrel v sardínskom letovisku Cagliari, kde vypadol z okna hotela. Podľa polície išlo o nehodu. V utorok to uviedli agentúry PAP a ANSA.

archívne video

Posledná rozlúčka so spoluzakladateľkou Ligy proti rakovine Evou Sirackou (Zdroj: Topky/Maarty)

K nešťastiu došlo v noci z pondelka na utorok. Informáciu o úmrtí 44-ročného Ostałkiewicza potvrdil i poľský honorárny konzulát v Cagliari.

Ostałkiewicz mal sedieť na parapete okna na štvrtom podlaží hotela v centre mesta, keď stratil rovnováhu a z okna vypadol. Miestna polícia uviedla, že s najväčšou pravdepodobnosťou išlo o nešťastnú náhodu a vylúčila cudzie zavinenie. Na izbe bol s kolegom, ktorý ihneď zalarmoval záchranárob, no mužoi už nebolo pomoci. Ostałkiewicz, ktorý na Sardíniu pricestoval pracovne s poľskou delegáciou, bol starostom obce Jaworze ležiacej pri meste Bialsko-Biala od roku 2014.

Radosław Grzegorz Ostałkiewicz
Zobraziť galériu (3)
Radosław Grzegorz Ostałkiewicz  (Zdroj: jaworze.pl)

Obyvatelia obce sú v šoku

"S veľkou ľútosťou a smútkom sme prijali správu o náhlej smrti Dr. Radosława Grzegorza Ostakiewicza, starostu obce Jaworze. Bol práve na služobnej ceste so združením Miestna akčná skupina „Ziemia Bielska“ na Sardínii. Naše myšlienky sú s blízkymi," uvádza sa na oficiálnej stránke obce, ktorej obyvateľov ráno prebudila tragická správa.

 

„Umarłych wieczność dotąd trwa, dokąd pamięcią im się płaci” – pisała Wisława Szymborska. I jedno jest pewne –...

Posted by Jarosław Klimaszewski - Prezydent Bielska-Białej on Tuesday, May 9, 2023

"Stratili sme úprimného a oddaného priateľa, srdečného, ​​skromného, ​​ochotného pomôcť, ktorý nikdy nikomu nič neodmietol. Navždy zostane v našich srdciach ako otvorený, zanietený človek, skvelý predstaviteľ miestnej samosprávy, ktorý svojím nadšením nakazil aj ostatných. Je to veľká strata. Radek – príliš skoro, príliš skoro..." napísal primátor Bialsko-Bialej Jarosław Klimaszewski, ktorý s Ostałkiewiczom často spolupracoval.

Viac o téme: NešťastieúmrtiePád z oknaRadosław OstałkiewiczStarosta obceJaworze
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu