Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Hotová apokalypsa na diaľnici: Veterná smršť spôsobila hromadnú nehodu, vodiči nevideli ani na krok!

Hromadnú nehodu v štáte Illinois spôsobila veterná smršť Zobraziť galériu (3)
Hromadnú nehodu v štáte Illinois spôsobila veterná smršť (Zdroj: Twitter/@ShaunPTyson)

SPRINGFIELD- Hromadná dopravná nehoda v americkom štáte Illinois má najmenej šesť obetí, v nemocniciach sú ďalšie desiatky ľudí, informovala agentúra AP s odvolaním sa na miestnu políciu. Na medzištátnej diaľnici sa zrazilo neuveriteľných 40 až 60 osobných a 20 nákladných áut. Apokalypsu zapríčinila prachová búrka, ktorá viditeľnosť na ceste obmedzila takmer na nulu. Zábery hovoria za všetko!

Ničivú búrku podľa Národnej meteorologickej služby (NWS) v oblasti spôsobili nárazy vetra, ktoré dvíhali prach z čerstvo zoraných polí. Miestny policajný šéf Ryan Starrick pre AP povedal, že dopravu v oboch smeroch odkláňali na vedľajšie komunikácie. Päťdesiatkilometrový úsek diaľnice museli úplne uzavrieť.

archívne video

Pre piesočnú búrku je úplne uzavretá diaľnica D2 od Čunova po križovatku s diaľnicou D4 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Na záberoch, ktoré svedkovia nehody zdieľali na sociálnych sieťach, sú v prachovom opare vidieť nabúrané autá po celej šírke diaľnice, z ktorých niektoré sú v plameňoch. Miestna polícia podľa agentúry Reuters uviedla, že horieť začali dva nákladné vozne a jeden z nich "mohol explodovať".

Krajina v miestach, kde sa nehoda stala, je podľa NWS pomerne plochá a s malým počtom stromov. "V tých miestach bolo posledné tri týždne veľké sucho. Poľnohospodári obrábajú zem a vrchná vrstva pôdy je ľahká a voľná," citovala AP meteorológa Chucka Schaffera. Vietor v nárazoch dosahoval rýchlosť až 74 kilometrov za hodinu.

Viac o téme: BúrkaVeterná smršťHromadná nehodaPrachová búrka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu