Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Syn hovorcu Kremľa sa chválil bojmi s wagnerovcami: Pravda je však oveľa trápnejšia

Syn hovorcu Kremľa Nikolaj Peskov (Čoulz) Zobraziť galériu (2)
Syn hovorcu Kremľa Nikolaj Peskov (Čoulz) (Zdroj: Facebook/Nikolaj Čoulz)

MOSKVA - Syn hovorcu Kremľa Dmitrija Peskova Nikolaj Čoulz (33) tvrdí, že na Ukrajine bojoval približne šesť mesiacov ako člen žoldnierskych jednotiek wagnerovcov. Ich šéf Jevgenij Prigožin povedal, že Čoulz ho oslovil. Potom niekoľko mesiacov bojoval pod falošným menom ako delostrelecký vojak na Ukrajine.

"Preukázal odvahu a hrdinstvo," pochválil ho Prigožin. V rozhovore pre ruské prokremeľské noviny sa Čoulz pochválil, že svoje nasadenie v bojoch považuje za svoju „povinnosť“. Neuvádza žiadne podrobnosti o jeho nasadení. Jeho prítomnosť na Ukrajine mali potvrdzovať obrázky.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 425 (Zdroj: Facebook/General Staff of Armed Forces of Ukraine)

Pochybnosti o nasadení syna Peskova vo vojne

Od oznámenia údajnej vojenskej operácie sa množia pochybnosti o pravdivosti jeho nasadenia. Hlavná príčina toho nemohla byť pre syna Peskova a jeho otca trápnejšia - v čase, keď Čoulz údajne bojoval na Ukrajine, sa v Moskve niekoľkokrát ukázal vo svojej americkej Tesle. Informujú o tom viaceré médiá, napríklad Meduza a kanál Telegram dokonca ukazuje fotografie z rýchlostných radarov.

Syn hovorcu Kremľa sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Telegram/screenshot)

Pochybnosti o Čoulzovej výpovedi živia aj historky od jeho známych v Rusku a od wagnerovcov. Podľa posledného z nich nikto nevidel Čoulza na Ukrajine, hovorí kanál Telegram. Nikolaj si sám zavinil, že príbeh o jeho hrdinskom čine na Ukrajine je sotva vierohodný.

Falošný telefonát dostal Čoulza minulý rok do problémov

Vlani na jeseň sa objavila nahrávka telefonátu, v ktorom členovia tímu kremeľského kritika Navaľného volali Peskovovmu synovi a vydávali sa za zamestnancov veliteľstva moskovského vojenského okruhu. Tím Navaľného povedal, že chce povolať Čoulza na vojenskú službu. Bránil sa a odvolával sa na otca: „Ak viete, že som pán Peskov, tak by ste mali pochopiť, že nie je úplne správne, že by som sa tam mal objaviť. Skrátka si to vybavím na inej úrovni,“ povedal vtedy.

Viac o téme: BojeUkrajinaWagnerovciNikolaj PeskovČoulz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu