Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nezvyčajná predvolebná kampaň: Maduro uviedol vlastnú televíznu šou

Venezuelský prezident Nicolás Maduro Zobraziť galériu (2)
Venezuelský prezident Nicolás Maduro (Zdroj: SITA/AP Photo/Matias Delacroix)

CARACAS - Venezuelský prezident Nicolás Maduro v pondelok odštartoval svoju vlastnú televíznu reláciu na verejnoprávnom kanáli, rok pred prezidentskými voľbami. Informovala o tom agentúra AFP.

"Začíname novú etapu komunikácie," povedal socialistický líder počas predstavovania programu "S Madurom". Nová šou bola vysielaná naživo, prezident v nej privítal veľkú časť vlády a prijal aj telefonát od diváčky. Venezuelská opozícia často kritizuje využívanie verejnoprávnych médií vládou a sťažuje sa, že má k nim veľmi obmedzený prístup - na rozdiel od všadeprítomného Madura.

Na obrazovke nie je žiadny nováčik

Maduro (60) ide v šľapajach svojho populistického predchodcu a mentora Huga Cháveza, ktorý bol prezidentom v rokoch 1999-2013. Jeho nedeľná relácia s názvom "Haló, prezident" nemala pevne stanovený čas a niekedy trvala celé hodiny.

Maduro nie je na televíznej obrazovke nováčik. Okrem pravidelného a častého vystupovania pri výkone prezidentských povinností moderoval v rokoch 2013-2017 nedeľný program s názvom "Kontakt s Madurom". V roku 2017 bol premenovaný na "Nedele s Madurom" a v tom istom roku aj zrušený. Prezident mal od januára do decembra 2017 aj šou salsy, ktorá je v Karibiku obľúbenou hudobnou zábavou. Maduro v nej miešal politiku s hudbou a pred kamerou dokonca tancoval so svojou manželkou Ciliou Floresovou.

Viac o téme: Televízna šouVenezuelaNicolás Maduro
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu