Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Tvrdý trest za pľuvance na policajtov: Muž si vypočul krutý rozsudok

Larry Pearson dostal 70 rokov väzenia.
Larry Pearson dostal 70 rokov väzenia. (Zdroj: YouTube/Everything Lubbock)

LUBBOCK - To, čo znie prehnane a ďaleko od reality, sa pre Larryho Pearsona (36) v americkom štáte Texas stalo realitou. Dôvod tvrdého verdiktu - napľul na policajtov, keď ho vlani v máji zatkli v Lubbocku.

Pearson však nie je pre políciu žiadnou neznámou. Podľa amerického bulvárneho denníka New York Post ho zatkli na základe obvinení z domáceho násilia po tom, čo ženu údajne niekoľkokrát udrel päsťou do tváre, čím jej zanechal "viacnásobné viditeľné zranenia".

Polícia obvinila muža pre blokovanie tiesňových liniek a vyhrážky operátorom (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Pearson sa údajne nahneval, keď ho policajti zatkli. Pri incidente sa vydával za obeť a následne začal kopať do dverí policajného vozidla. Keď mu dvaja policajti povedali, aby zastavil, a pokúsili sa ho dostať do vozidla, Pearson na nich opakovane pľul. Cestou na policajnú stanicu vraj zo zadného sedadla neustále pľul na policajtov.

Prokurátorka v záverečnej reči požiadala porotu, aby s jej rozsudkom poslala odkaz podozrivému aj spoločnosti.

Pearson bol v minulosti odsúdený za lúpeže a domáce násilie. Keďže má záznam v registri trestov, podľa texaských zákonov mu hrozí minimálny trest 25 rokov: „Ak chcete viesť kriminálny život, budete to robiť medzi ostatnými zločincami vo väzení,“ povedal prokurátor.

Pearsonov obhajca argumentoval porote, že zločin bol "jednoduchý priestupok", ktorý sa vymkol kontrole - bez úspechu. Porota ho uznala vinným z dvoch trestných činov obťažovania vládneho úradníka a odsúdila na 70 rokov väzenia.

Po vynesení rozsudku prokurátor novinárom povedal, že rozsudok je opodstatnený: "Za niečo také nedostanete 70 rokov, ak ste nikdy predtým nemali problémy."

Viac o téme: RozsudokPolícia PľutieLarry Pearson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu