Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Po búrke Noa v Británii našli na pobreží telesné pozostatky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Frank Augstein)

BRIGHTON - Britská polícia vo štvrtok objavila na jednej z pláží na juhu Anglicka vyplavené telesné pozostatky. Stalo sa tak krátko po tom, čo pobrežie Británie a Francúzska zasiahla silná búrka Noa. Informovala o tom miestna polícia, píše agentúra AFP.

 Pobrežná stráž vyhlásila záchrannú operáciu v stredu popoludní po tom, čo dostala hlásenie o osobe nachádzajúcej sa vo vode pri pobreží mesta Brighton. Do pátrania sa zapojili aj vrtuľníky a záchranné člny. Poveternostné podmienky boli mimoriadne nepriaznivé, no napriek tomu pátranie pokračovalo až do neskorých večerných hodín.Zatiaľ neidentifikované telesné pozostatky polícia objavila až vo štvrtok ráno. Dodala, že v súčasnosti prebieha vyšetrovanie všetkých súvisiacich okolností.

Polícia v utorok večer pátrala i po ďalšej osobe

Agentúra AFP pripomína, že polícia v utorok večer pátrala i po ďalšej osobe – žene –, ktorá bola taktiež spozorovaná vo vode. Polícia našla i jej telo a informovala o tom aj ženiných príbuzných, pričom jej úmrtie sa nepovažuje za "podozrivé". Búrka Noa, ktorá zasiahla obe strany Lamanšského prielivu, spôsobila prerušenie dodávok elektrickej energie či meškania v doprave.

Viac o téme: PobrežieTelesné pozostatkyPolícia Veľká BritániaBark Noa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu